BHLD 2.0 RC1 Gotov

eo da javim da u mene fercera. doduse na virtualnoj masini al nije lose. jedina zamjerka sto je KDE. ne uzimajte osobno ja jednostavno ne volim KDE

Takodje se i meni ne svidja sto je kde ali eto.Nije lose,samo meni je dosta troma distribucija,ruse se aplikacije…pa dobro rc je ali su se potrudili

ono sto sam ja primjetio je da su mi se cesto rusile aplikacije na KDE-u. preferiram GNOME. meni je 10 puta brzi i stabilniji. mozda da razmotrite mogucnost da ubacite xfce?

niđe veze da je brži (to je myth), kde3 je brži od novijih gnome-a, ukoliko mene osjećaj služi :slight_smile:

[quote=vedran]Primarni mirror: http://195.130.59.135/bhld/bhld_2.0rc.iso (256 kbps)
Sekundarni mirror: http://bhld.promotim.ba/bhld_2.0rc.iso

Upload je u toku, biće gotov za jedno sat. Nemojte džaba skidati prije 11h jer ćete dobiti polovičan fajl :)[/quote]
imaš li md5sum da možemo uporediti

ps:
btw ovaj prvi link ne radi, skidam s ovog drugog…

extra! testirao sam i sviđa mi se, kako se može uključiti, a da nije prevođenje :slight_smile:

[quote=nidla]ps:
btw ovaj prvi link ne radi, skidam s ovog drugog…[/quote]
Ukinuo sam prvi link zato što je server bio zakucan. A u pravu si, okačiću md5 sumu da se razni mirrori mogu provjeriti.
Đe je taj torrent?

Edit: http://195.130.59.135/bhld/bhld_2.0rc.iso.md5

[quote=Bo]@vlado,
slaba ti pipa, jedva 50K vucem :slight_smile:

dok se skine, ce bude dostupno na EPN “cable zone” na DOWNLOAD/OS/Linux/BHLD/[/quote]
Pa zar nije, ja sam ga poslao još prije 10 dana na UPLOAD direktorij

1. Testiranje
  2. rad na priručniku
  3. hosting
  4. dodavanje i oduzimanje aplikacija
  5. pomoć da proradi i boot sa CD sticka
  6. finansijska podrška ili uticaj na vlasti da ispune obećanje
  7. modularizacija filesystem.squashfs datoteke (možda je razbiti u sedam datoteka: tekstualne aplikacije, GUI, grafičke aplikacije za slabe računare, KDE, GNOME (još nije uključen), besplatne aplikacije zatvorenog koda, ostale aplikacije)
  8. propaganda

Takodje se i meni ne svidja sto je kde ali eto.Nije lose,samo meni je dosta troma distribucija,ruse se aplikacije…pa dobro rc je ali su se potrudili[/quote]
Ima i JWM kao brza alternativa KDE-u (brži i od ICEWM). KDE je izabran jer je više truda kod nas i u regionu uloženo u prijevod KDE-a nego GNOME-a. Inače, BHLD s KDE interfejsom se podiže na mom laptopu od 224 M , što nije slučaj s originalnim
(K)Ubuntu koji zahtijeva 384 megabajta.

Ima i EDE :slight_smile:

Takodje se i meni ne svidja sto je kde ali eto.Nije lose,samo meni je dosta troma distribucija,ruse se aplikacije…pa dobro rc je ali su se potrudili[/quote]
Ima i JWM kao brza alternativa KDE-u (brži i od ICEWM). KDE je izabran jer je više truda kod nas i u regionu uloženo u prijevod KDE-a nego GNOME-a. Inače, BHLD s KDE interfejsom se podiže na mom laptopu od 224 M , što nije slučaj s originalnim
(K)Ubuntu koji zahtijeva 384 megabajta.[/quote]
Pa ja ne znam koji je q onda kod mene???Ja na laptopu imam gigu rama i cpu p4 na 2.2ghz ali kad god mis pomicem ono na momenat frizira pa krene,pa otvorim nesto,po 5 puta stisnem pa se tek nesto otvori,kretnja kroz menije mi je takodje tako spora tj ista stvar kao sa misom,ruse se aplikacije iz cista mira…ma hejbet stvari,ili bhld jednostavno ne voli moj hardware???
Ali onda ubacim u desktop masinu(2gb rama,athlon x2 2.6ghz,9600gso 384mb,160gb hdd) i opet ista stvar a 2 sasvim razlicite konf.Jedna prahistorija dr eto ko novija.Pojma nemam sta je.Uglavnom,svidja mi se sto je bazirana na ubuntu-u ali mi se ne svidja sto je kde,poprilicno je i dobar prevod sto je nekima bitno

izgleda kao da neki proces ubija cpu
pokreni top ili htop pa pogledaj, u slucaju da ne mozes preko toga uganjati vidi kakav ti output daje ova komanda:

Svim BHLD tvorcima cestitam na uspjehu i hvla vam.

kod mene radi “k’o sahat” :slight_smile:

mashina je laptop, athlon xp mobile, 512 mb rama i sis grafika.
I stvarno radi sve ( nisam probao bezzicnu vezu).

ja sam pratio top izlaz i ima nekih 108 procesa koji rade u pozadini.
Evo na jaunty,ju imam 170 :slight_smile:
A na macu imam 70-ak.

KDE radi dobro.

Prevod je baska tema. Nemate pojma koliko je to vazno :slight_smile:

1. Testiranje
  2. rad na priručniku
  3. hosting
  4. dodavanje i oduzimanje aplikacija
  5. pomoć da proradi i boot sa CD sticka
  6. finansijska podrška ili uticaj na vlasti da ispune obećanje
  7. modularizacija filesystem.squashfs datoteke (možda je razbiti u sedam datoteka: tekstualne aplikacije, GUI, grafičke aplikacije za slabe računare, KDE, GNOME (još nije uključen), besplatne aplikacije zatvorenog koda, ostale aplikacije)
  8. propaganda
  9. …[/quote]
    ok, evo može testiranje i eventualno prijedlozi za aplikacije.

ima li negdje neka dosadašnja dokumentacija, bugzilla itd ili možemo ovdje pisati?

[quote=mladapartizanka81][quote=megaribi][quote=mladapartizanka81]
Pa ja ne znam koji je q onda kod mene???Ja na laptopu imam gigu rama i cpu p4 na 2.2ghz ali kad god mis pomicem ono na momenat frizira pa krene,pa otvorim nesto,po 5 puta stisnem pa se tek nesto otvori,kretnja kroz menije mi je takodje tako spora tj ista stvar kao sa misom,ruse se aplikacije iz cista mira…ma hejbet stvari,ili bhld jednostavno ne voli moj hardware???
Ali onda ubacim u desktop masinu(2gb rama,athlon x2 2.6ghz,9600gso 384mb,160gb hdd) i opet ista stvar a 2 sasvim razlicite konf.Jedna prahistorija dr eto ko novija.Pojma nemam sta je.Uglavnom,svidja mi se sto je bazirana na ubuntu-u ali mi se ne svidja sto je kde,poprilicno je i dobar prevod sto je nekima bitno[/quote]
meni je svejedno laggav svaki KDE. nisam tvrdoglav tako se meni cini. ista stvar kao u partizanke. slax mi je cudo bio radio sto se toga tice ko zna. i dalje mi je drazi gnome u svakom pogledu. ev sprzim ovih dana pa ga pokrenem u pravom okruzenju da vidimo kako ce se ponasati.

[quote=Wizz][quote=mladapartizanka81][quote=megaribi]
Ali onda ubacim u desktop masinu(2gb rama,athlon x2 2.6ghz,9600gso 384mb,160gb hdd) i opet ista stvar a 2 sasvim razlicite konf.Jedna prahistorija dr eto ko novija.Pojma nemam sta je.Uglavnom,svidja mi se sto je bazirana na ubuntu-u ali mi se ne svidja sto je kde,poprilicno je i dobar prevod sto je nekima bitno[/quote]
meni je svejedno laggav svaki KDE. nisam tvrdoglav tako se meni cini. ista stvar kao u partizanke. slax mi je cudo bio radio sto se toga tice ko zna. i dalje mi je drazi gnome u svakom pogledu. ev sprzim ovih dana pa ga pokrenem u pravom okruzenju da vidimo kako ce se ponasati.[/quote]
Ma slax je cudo zivo!Brz ko munja,lagana instalacija paketa,portabilan sto je najvaznije…ja ga sad na laptopu stalno koristim.Ma divota!

i zenwalk je meni bio cudo kad sam ga pokrenuo. zezao sam se bio sa njim. poprilicno je build friendly, ne volim kad se moram peglat sa dev paketima :S

[quote]Pa ja ne znam koji je q onda kod mene???Ja na laptopu imam gigu rama i cpu p4 na 2.2ghz ali kad god mis pomicem ono na momenat frizira pa krene,pa otvorim nesto,po 5 puta stisnem pa se tek nesto otvori,kretnja kroz menije mi je takodje tako spora tj ista stvar kao sa misom,ruse se aplikacije iz cista mira…ma hejbet stvari,ili bhld jednostavno ne voli moj hardware???
Da li je CD dobro snimljen? Tvoje mašine imaju više RAMa od svih mojih računara. Inače, ako su aplikacije koje pokrećeš Firefox ili OpenOffice, njihov prvi start s CDa na svakoj live distribuciji dugo traje. btw. Slax je brz jer je izbacio OpenOffice.

[quote=megaribi][quote]Pa ja ne znam koji je q onda kod mene???Ja na laptopu imam gigu rama i cpu p4 na 2.2ghz ali kad god mis pomicem ono na momenat frizira pa krene,pa otvorim nesto,po 5 puta stisnem pa se tek nesto otvori,kretnja kroz menije mi je takodje tako spora tj ista stvar kao sa misom,ruse se aplikacije iz cista mira…ma hejbet stvari,ili bhld jednostavno ne voli moj hardware???
Da li je CD dobro snimljen? Tvoje mašine imaju više RAMa od svih mojih računara. Inače, ako su aplikacije koje pokrećeš Firefox ili OpenOffice, njihov prvi start s CDa na svakoj live distribuciji dugo traje. btw. Slax je brz jer je izbacio OpenOffice.[/quote]
Pa naravno da je dobro snimljen!Nisam ja od jucer:-))2 sam cd-a przila,i to 1 na jednoj a 1 na dr masini i oba sam probala ali opet ista stvar.A ne radi se samo o firefoxu i o.of.,za njih se zna da su tromi u bugoviti!Nema pravila konkretno koja aplikacija je u pitanju.