BHLD 2.0 RC1 Gotov

Odobrena sredstva od 5000 KM za BHLD od ministarstva obrazovanja zbog recesije još nisu uplaćena. Zapravo to je situacija i sa ostalim naučnoistraživačkim projektima
(iako je kupljen novi Audi za Brankovića, a poslanicima su primanja samo rasla i rasla, ali neka o tome brine Bakir Hadžiomerović). Da trud koji sam uložio ovih mjeseci sa studentima ne ostane samo na mom hard disku, a prije izlaska novog Ubuntua koji bi cijelu stvar mogao napraviti zastarjelom, BHLD 2.0 RC1 je napravljen i izaći će na DVD-u uz majski broj lista Info. Ako ste nestrpljivi da ga ranije pogledate, javite mi se.

Ako novac bude isplaćen, nastavlja se razvoj BHLD-a. (prevodilački maratoni, integrisanje novih prevoda OpenOffice, uputstvo, troškovi lektora i štampanje finalnih CD-ova).

Samir Ribić

Naravno da smo nestrpljivi :slight_smile: Na koji način se može preuzeti, narudžba ili download?

Plan je bio da postavimo ISO na jedan server na ETFu sa sporim linkom koji bi koristio kao tier 1 za eventualno neke mirrore koje bi neko mogao podići, ali zbog problema sa linkom ETFa sve je to na čekanju. Ako neko u Sarajevu želi da hostira ISO mogu mu uručiti CD.

Pa može li neko od ADSL korisnika “nabaciti” na FreeZonu, naprimjer?

strpajte ga na neki javni ftp server, ili jos bolje na torrent :S

mogu ja na freezonu, tj. news servere, ali najbolje bi bilo kad bi neko to stavio na ftp ( ftp://ftp.bih.net.ba/pub/linux/ )

I, šta na kraju bi?

I dalje čekamo da neko ponudi hosting.

mogu ja ponuditi hosting sa par Mbps… ako se nekome da uplodovati super :slight_smile: a ako ne onda mi samo dostavite CD

ja cu ondaK od tebe skinut’, za epn cable zone :slight_smile: (ocekivani hit count : 2 )

ja mogu upload odradit na logosoftovu free zonu…i korisnici koji nisu na logosoftu imaju pristup free zoni…eto bujrum…

Pa dobro ljudi, izgleda svi mogu upload-ovati, ali hoće li iko to konačno i uraditi? :slight_smile: Dajte neka neko makar torrent napravi, ako ništa drugo.

hehehe…da imam iso file upload bi vec bio gotov…

iso na jedan server i torrent napraviti pa vuci sa njega. kad svi povuku isao bi lijepo. ja bih rado bio seeder :smiley:

Primarni mirror: http://195.130.59.135/bhld/bhld_2.0rc.iso (256 kbps)
Sekundarni mirror: http://bhld.promotim.ba/bhld_2.0rc.iso

Upload je u toku, biće gotov za jedno sat. Nemojte džaba skidati prije 11h jer ćete dobiti polovičan fajl :slight_smile:

Uuu neće ovo tako brzo :slight_smile: ovaj sekundarni mirror je uploadovan, ali primarni neće prije 13h.

A postoji li mogucnost da se ovo stavi na ftp da je dostupno iz free zone???

Bo ce staviti da ima na EPN-ovoj free zoni… Avdija bi mogao srediti i BihNet :slight_smile:

Pa zato i govorim…Avdijaaa di siii!!!

@vlado,
slaba ti pipa, jedva 50K vucem :slight_smile:

dok se skine, ce bude dostupno na EPN “cable zone” na DOWNLOAD/OS/Linux/BHLD/