Super da je u planu i prvi BH distro, taj BHLD !!!
Mozda ne bi bilo lose da otvorite neki topic ovdje na forumu da raja moze razgovarati o tome i kako da se rijese odredene stvari koje su planirane u tom projektu. Izgleda da ima puno posla oko toga, pojma nemam, valjda vi bolje znate.
pošto si ti već otvorio ovaj topic, mislim da nema potrebe da pokrećemo novi.
Ideja o BHDL stara je nekih dva mjeseca (mjesec i po), samo nismo još objavili novost o ovom projektu, jer smo morali izvršiti određene pripreme. Na http://members.smartnet.ba/vedran/bhld/ se može pročitati osnovna ideja, te spisak stvari koje treba uraditi. Jedan od najbitnijih (i najtežih za uraditi) uslova je lokalizacija OpenOffice-a i Mozilla-e, pa smo zbog toga pokrenuli seriju prevodilačkih maratona, na kojima bi se trebalo to u kratkom roku lokalizirati. Oni koji su bili 22.12. na maratonu mogli su isprobati beta verziju ove distribucije. Svi su uglavnom bili oduševljeni ili su opravdali naš izbor distribucije.
Više je razloga zašto smo odabrali Knoppix (uostalom probajte ga, pa ćete se sami uvjeriti). Ovo je samo prvi korak. Naravno podržavamo i planiramo raditi na unapređivanju ove ideje.
Ja sam mislio da ne bi bilo lose da ljudi ovdje na ovom forumu stavljaju sve sto je vezano za BHLD, tako da svi prijedlozi, ideje, komentari, linkovi, programi, i blabla. bude na jednom mjestu i dostupno svakome.
Posto je projekat velik, mislio sam ustvari da mozda otvorite jednu cijelu sekciju na forumu za to ili nesto slicno dok to ne stavite na CVS. Mislim da ovako brze ide.
Mislim da bi trebalo izmjeniti postavke samo da Knoppix, kada ne moze detektirati monitor, koristi rezoluciju 800x600, jer standardna nije podrzana na nekim 14" i 15" monitorima i prebacivanjem rezolucije na manju virtualni desktop ostaje veci od stvarnog pa se pola ekrana ne vidi.
Jos jedan prijedlog:
Mislim da je vrijeme da se na forum pod distribucijama doda BHLD te da se tamo nastave ovakve diskusije…