BHLD2 To-do lista!

Izvinjavam se, pogledao sam ponovo na To-do listu i zadatak izbora logoa preuzeo je EmX.

Dakle za sva buduća pitanja oko logoa (tipa da li to treba biti životinja ili ne), obratite se Emiru.

Kome se ja mogu obratiti? Mogu li ja pitati nekoga šta bi bilo najbolje? Životinja? Panorama Sarajeva? Prirodne ljepote planina? Rijeke? Cvijeće? Nešto drugo?
Ja smatram da je najbolje da pokušam napraviti logo od svega toga, i od svih budućih prijedloga, ali možda vi imate neku sugestiju šta bi to konkretno trebalo biti? A Tux?

panorama Sarajeva???

To samo nagađam, ne pitam bezveze da se dogovorimo šta će tačno biti na slici (logou). Ne uzimaj zdravo za gotovo :wink:

Ako ti bude trebalo pomoci Emire … ja sam ti na raspolaganju :smiley:

Inace prijedloge imam :smiley:

imam nesto na umu … i kako bi to trebalo izgledati … cucemo se Emx

Možda bi to mogao biti ljiljan.
To je onako nešto što asocira na Bosnu. (makar mene, ne znam za vas - izjasnite se)

… ili Bosanska Piramida (ona je dosta aktualna u Evropi pa i šire)
ima zanimljivih stvari koje se mogu staviti za logo… ali koliko vidim - malo je prijedloga

dje vam je mašta ljudi nestala? :slight_smile:

ja sam predlozio, ovaj gore logo ulk-a sa foruma i prefarbat ga u drecavo narandzastu boju
i to je to … extra

[quote=maher_]ja sam predlozio, ovaj gore logo ulk-a sa foruma i prefarbat ga u drecavo narandzastu boju
i to je to … extra[/quote]
slazem se

Logo koji je na raspolaganju je veličine 150x86 piksela, što je sasvim premalo ako ćemo se time pozabaviti. Da li postoji neki veći logo?

pa ako si vec preuzeo taj zadatak onda povecaj…bar je jednostavno sobzirom da je crno bijeli…

uzmij okvir /konture i snimi kao svg…i to je to :slight_smile:

Postoji, poslat cu ti ja cim ga nadjem medju gomilom backupa.

Nista od ovog projekta nikad nista nece bit. Vi i dva mjeseca poslije, umjesto odabira i radjena neceg konkretnog remasteringa il neceg, vi i dalje pricate o 7383||0|/| logu.

Veoma fino i produktivno.

Sad su kao tvoje primjedbe nešto konstruktivnije?

Ako će nešto biti, biće, ako ne, Bože moj, šta se tu može. Niko ovdje nije plaćen da mu možete prigovarati. (kritika ok, ali bitchin’ ne)

Ne bitcham, ja govorim kako jest.

Ljudi, budimo realni. Prije dva mjeseca, pocelo se pricat o ovome projektu. Ok sve je krenulo fino, te onda koju distro koju distro. Ja sam imo par priedloga (a i ostali iz TZ) pa je kasnije sve ono bilo izaberite koju ocete nije vazno.

I onda je isto tako prije dva mjeseca neko izletio sa logom. I prica ode drugim smjerom i na logu. Ono sta ja govorim (eto to se zove bitchanje) je da ce isto sad 2 mjeseca poslije isto tako zavrsit. Pa ce opet kroz dva mjeseca, pa ce opet neko logo spomenut it ode sve, i sve tako.

Ako vam je tolko stalo do loga napravite novi topic BHLD2 logo. Mislim, sve mi je ono, ko ajmo napravit auto, a nije si ni odlucilo da li ce to bit benzin, dizel, turbo dizel, ili mozda nesto van svega toga, nesto svoje? Na elektronski pogon? Nevazno, i dok bi to trebo da bude prioritet br1, dodje neko i kaze eto ja bi logo za ovaj auto da bude takav.

Da imam kose majke mi vuko bi se za kosu. I jos po treci put, ja ne bitcham, ja samo govorim kako jest. Vrijeme se trosi na absolutno ni na sto. Samo probajte razumit o cemu govorim. Cuo sam i price kad je bilo o izbrosu distro, navodnu CentOS kako je zavrsila.

Al ispadne svaka dobro upucena rijec, zavrsi na nesto lijevo.

Evo dodao sam novi zadatak na To-do listu: CentOS LiveCD remaster test.

Bujrum.

Put up or shutup!

Treba pogledati malo na to-do listu. Vecina stvari koje se trebaju uraditi preuzete su od strane nekog. Istina da se o ostalim stvarima na forumu trenutno ne raspravlja,kao sto je core development, ali ce i to doci na svoje, ako budemo zeljeli da ovaj BHLD nekada izadje.

Logo je manje bitna stvar od svega ostalog, ali ipak i to treba uraditi, i to treba biti nesto specificno, nesto po cemu ce ljudi poznati BHLD. Kao sto je zvijezda za Mandrivu, kameleon za SuSE, ili jednostavno S za slackware.

[quote=Emx]Kome se ja mogu obratiti? Mogu li ja pitati nekoga šta bi bilo najbolje? Životinja? Panorama Sarajeva? Prirodne ljepote planina? Rijeke? Cvijeće? Nešto drugo?
Ja smatram da je najbolje da pokušam napraviti logo od svega toga, i od svih budućih prijedloga, ali možda vi imate neku sugestiju šta bi to konkretno trebalo biti? A Tux?[/quote]
Imam ja dosta fotografija prirodnih ljepota iz BiH, okačio sam malu galeriju na http://www.slike.com.ba. Pa ako zafali, a imam i panoramu Sarajeva :smiley:

Dajte ljudi prije daljnje rasprave kanite se gluposti tima “panorama Sarajeva” i “piramida”…

Stvarno me neki iznenadjuju…

Ljudi, ovo ste sasvim pogrešno shvatili.
Radi se o logou za BHLD, a ovdje se predlažu neke slike koje bi samo mogle biti dobri wallpaperi ili banneri. Pod logom se podrazumijeva neka “maskota” distribucije, i logo bi se nalazi svuda gdje se BHLD (ili kako se već bude zvao) bude nalazio. Logo ide uz distribuciju. Znači to može biti neki Tux (po mogućnosti GPL licencom), ako će biti neki cvijet (sa Bjelašnice i okolnih planina) onda da bude smanjen i da logo distribucije bude cvijet. Ne mogu piramide biti logo. Ne može ni panorama Sarajeva, ni more. Znači nešto što će, kada se vidi, odma reći da je u pitanju BHLD. Ako vidite kameleona, šta vam to znači? A zvijezda?

Ljudi kad sam smoneo gore krave ja sam ozbiljno mislio.

Bas mi je simpa, bulji oce vise da sazna, pa eto nek otkrije BHLD2. Kraj price, a ne sad vodit nezavrsne diskusije o tome.