Prvo me zanjima jer ima nas valjda koji su na ADSL a bihnet daje istu opremu za sve. Pa me zanima jer iko uspio da se konektuje?
Da ne pricam i opisujem sta sam radio poprilicna je duga lista Uglavnom od prve sam instlaliro modem i sve je bilo ok. Medjutim kod pokretanja kreten koneckiju i konektuje se. Medjutim on zapravo nije konektovan :? RH9 mi je sve urednu prijavio al kad sam pokuso da surfam ne ide.
Nazovem bihnet helpdesk da pitam za VPI/VCI (jer sam bubno onako 8/35) Odma me pita sta VPI/VCI (dam ja njoj “definicju”) Medjutim mlada dama me stavi na hold nekih 5minuta. Posle toga mi isprica pricu kako je kolega na terenu blah, blah u cemu je problem. Ja budala pa joj probam objasnit o cem se radi, nema ona blage o cemu ja pricam i kaze mi da nazovem za nekih 15ak minuta. Ja sam zvao svakih 15 minuta sledecih 2 sata. Neda djavo mira, pokusam sa raznoraznim kombinacijama ista scena.
I googlaj sledeca 3 sata skontam da iako se i firmware i driver i modem_run i script cine istim, oni to nikako nisu. Nakon 50kombinacija ja sam se fino pozdravio sa svojim RH-om i sve ponovo ispocetka instaliro. Ne spominjuci da je iako su svi 330 da je bita i boja modema :rolleyes:
Na Knoppixu sam se uspio konektovat sa skriptom zajedno sa firmwareom. Sve super ukljcujuci i dizanje konekcije zajedno sa sistemom. Na RH9 to je … prvo ovo da se rijesi.
Kuci imam jos Mandrake, on je ko dobro podrzan i sve to al snjim necu nikako da se petljam, nemogu ga smislit.
Evo sad cekam Slackware 10.1 pa da probam sa njim. Jer sam iskopo tonu dokumentacije i mislim da bi moglo uspjet. Isto tako je i za Suse 9.2/3 Pro. Sva dokumentacija i how to za RH su bazirani na forumima, i vecina korisnika je odustala. Imam jos i Xandros na drugom kompu snjim nisam jos pokuso. Ni njeg ne gotivim.
Ako je neko se uspio da konektuje, nek isprica svoju pricu. I nek mi kaze koji su %*#@)!@#()@ VPI/VCI za nas divni bihnet kad oni neznaju.