Bihnet free zona i adsl u isto vrijeme

Pozdrav svima, long time no see.

Interesuje me da li je ko na linuxu radio ovo, znaci bihnet konekcija, adsl i free zona u isto vrijeme.

Problem je sto radim na masini remote pa mi je malo teze i ganjati i rute i ip adrese gdje sta i kako.

Svaka pomoc je dobrodosla.

Tnx
Kulla

Ukratko… Samo par centrala(gradova) moze ostvariti 2 konekcije u isto vrijeme.Ako si u Sarajevu obicni pppoe ce uraditi stvar.Ako nisi,odustani odma.Koja distribucija?

u sarajevu sam, distribucija ubuntu, mada mislim da nema veze koja je distribucija, paketi su univerzalni

ako moze windows uz extra program i protokol moze i linux

tnx

malo sam radio debug nakon sto je adsl konekcija pokrenuta

izgleda da interface ne salje dalje potrebne pppoe pakete koje pppd hvata

pppd call free
Plugin rp-pppoe.so loaded.

Timeout waiting for PADS packets
Unable to complete PPPoE Discovery
Terminating on signal 2

Jedino mi ovo pada napamet

U /etc/network/interfaces dodaj:

auto net eth0:1
iface eth0:1 inet static
address 192.168.nesto
netmask 255.255.255.0
gateway tvoj.ip.od.routera

uradi /etc/init.d/networking restart
Onda probaj pppoeconfig i izabrati ovaj interface (eth0:1) kao defaultni i dodaj ono username@bihnet.Reimenuj ga tamo u /etc/ppp/peers u nprv freezona i pokreni sa pon /etc/ppp/peers/freezona .Ako ovo uspijes onda cemo sa routingom…

[quote=amar-ze]Jedino mi ovo pada napamet

U /etc/network/interfaces dodaj:

auto net eth0:1
iface eth0:1 inet static
address 192.168.nesto
netmask 255.255.255.0
gateway tvoj.ip.od.routera

uradi /etc/init.d/networking restart
Onda probaj pppoeconfig i izabrati ovaj interface (eth0:1) kao defaultni i dodaj ono username@bihnet.Reimenuj ga tamo u /etc/ppp/peers u nprv freezona i pokreni sa pon /etc/ppp/peers/freezona .Ako ovo uspijes onda cemo sa routingom…[/quote]
mislim da ovo nece ici ovako, posto ruter daje adrese u mrezi 10.x.x.x, znaci mreza 192 ne bi radila sa gatewayom 10.0.0.138 ili nesto sl.

pokusacu ovo rijesiti instaliranjem pravog pppoe koji ima i vece mogucnosti debug-a i mogucnost startanja multi daemona pa cemo da vidimo

tnx u svakom slucaju