fino stavim “blacklist bcm43xx” u /etc/modprobe.d/blacklist, reboot-am, kad opet taj modul pokrenut, uradim rmmod i ukinem ga… zna li ko zašto ne radi ovaj /etc/modprobe.d/blacklist kod suse-a, da nema nešto u jastu pa da grafički disable-ujem…
ps:
ovdje bar može ovaj fol (stavim skripticu), dok kod mandrive ne mogu sa rmmod da ga skinem…
#!/bin/bash
rmmod bcm43xx
modprobe ndiswrapper
pitanje je zašto ne radi blacklist (pregledao sam nema syntax greški) na ubuntu-u radi normala…
Jel se meni cini ili sam ja post sa istom tematikom negdje vidio…
Ti to pokusavas bcm43xx blacklistati na svim mogucim distribucijama? Zar ne bi bilo jednostavnije samo da ga izmjestis i foldera sa modulima (radi na svim distroima, garantovano :))
[quote=Sanel]Jel se meni cini ili sam ja post sa istom tematikom negdje vidio…
Ti to pokusavas bcm43xx blacklistati na svim mogucim distribucijama? Zar ne bi bilo jednostavnije samo da ga izmjestis i foldera sa modulima (radi na svim distroima, garantovano :))[/quote]
ista tematika ali različito reagovanje na rješavanje problema, zato sam otvorio i na mandrivi i na suse… http://forum.linux.org.ba/viewtopic.php?id=3475
[quote]pps:
jedino sam mogao da ga “fizički” uklonim rm -rf /lib/modules/2.6*…bcm43xx…[/quote]
znam to uraditi, ali neću “seljački” način hehe, pitanje je zašto ne radi “/etc/modprobe.d/blacklist” kod suse-a, a na mandrivi ga uopšte nema…
@adis:
udev i ja, dva smo svijeta različita… konkretnije?