Bosanski TUX?

Sinu mi ideja, pa pozelih da je s vama podijelim :slight_smile:
mozda ne bi bilo lose napraviti nekog bosanskog tux-a koji ce biti zastiti znak linux zajednice BiH.

moja ideja je bila da se na prsa pingvincica stavi bosanska zastava a na celo ljiljan ili zvijezda, ne polu mjesec i zvijezda nego samo zvijezda :slight_smile:

vasi komentari ?

ja bih dao prijedlog da se stavi srp i zvijezda…:)…ozbiljan sam…

[quote=Ady]Sinu mi ideja, pa pozelih da je s vama podijelim :slight_smile:
mozda ne bi bilo lose napraviti nekog bosanskog tux-a koji ce biti zastiti znak linux zajednice BiH.

moja ideja je bila da se na prsa pingvincica stavi bosanska zastava a na celo ljiljan ili zvijezda, ne polu mjesec i zvijezda nego samo zvijezda :slight_smile:

vasi komentari ?[/quote]
Ja bih da Tux bude zelen. Allaha mi ne znam sto, ali bas mi se to nekako dopada.
:smiley:

…da nam pingvin bude bosativan… il ne! Pošto u Bosni nema pingvina, da uzmemo čovječiju ribicu! LOL
I onda ćemo praviti neke various flavour linuxe, kao npr. Fatmir-Alispahić-Linux ili Vehabijanux… Karadžux, itd.
Maaaaaaaaaaaaaalo previše…
Pingvin je metropoltiÄŤka kategorija, on je Zemljanin, i basta!

more i cekic umjesto zvjezde

ma to ja malo da bude u duhu proslog vremena a da opet ima i nesto iz ovog doba…srp svakako lici na polumjesec i eto nam kompromisa…nesto za nas jugonostalgicare, a nesto i za one duhovno inspirisane…

A mozda bi se Vucko dao malo doraditi za tu svrhu? Ne znam samo kakav je copyright…

Tux na vrhu piramide u Visokom? :slight_smile:

Krajnje besmislena i beskorisna diskusija.

Beskorisna? Ikad cuo za marketing? :roll:

:wink:

Da, a ÄŤuo sam i za anti-propagandu (a to je ova tema).

Potpisujem i dodajem: anti-propaganda od strane komercijalnog, proprietary lobija (sami se prepoznajte).

de ukinite ovu temu vise

Evo ja sam zatvorio temu jer je veoma losa i besmislena.
Ako hocete biti korisni pokusajte osmisliti logo za BHLD umjesto trabunjat o ovakvim glupostima.

Pozz. :wink: