Na raspolaganju imam jedan public mail server na kojem se vremenom registrovalo nekoliko stotina korisnika. Ono što ja sasvim normalno, i što je mene odnedavno počelo da nervira jeste činjenica da među tih nekoliko stotina korisnika egzistira veliki broj neaktivnih. Interesuju me vaša iskustva u ovom polju, postoji li neki pametan softver koji koji briše account nakon nekog, specificiranog, vremena ili slično? Qmail mail server.
hm… daaaaa. ali tako brises sadrzaj te lokacije tj. rezultate te pretrage. posto se radi o public mail serveru, pretpostavljam da koristis virualne korisnicke accounte za to ( vpopmail ko da gledam ). mozda nebi bilo lose da ugradis u svoju web aplikaciju neku variablu koja ce ti cuvati vrijeme zadnjeg logina. i kad to implementiras - posaljes svim korisnicima mail da se prijave barem u roku od 7 dana kako njihov account nebi bio deaktiviran radi neaktivnosti
Da naravno da korisitim vpopmail. Jednostavno se radi o super rješenju. Fora i jeste da se provjerava access time nad datotekom sa -atime. Međutim, svakako se radi o polovičnom rješenju.
citam te ko knjigu sala mala… iskreno - razmisli o mom prijedlogu i vidjet ces da svi portali tako rade da zapamte kad se korisnik zadnji put logirao. znam sta je -atime btw. ali ako obrises datoteku tj. Maildir nekog usera, on je opet u bazi i aktivan…