Kako ja znam to su adrese koje odgovaraju na jedan ping vise puta…
i eto davno je bio “smurf” koji je slao ping na razne adrese al taj ping nije imao pravu “source” adresu vec “spoof-anu” pa se to koristilo za denial of service napade …
[quote]Kako ja znam to su adrese koje odgovaraju na jedan ping vise puta…
i eto davno je bio “smurf” koji je slao ping na razne adrese al taj ping nije imao pravu “source” adresu vec “spoof-anu” pa se to koristilo za denial of service napade …
jah[/quote]
aha, to je upravo to. Samo postoji li “nesto” preko cega mogu sam da skeniram te adrese, odnosno da dodjem do tih adresa ?
[quote][quote]Kako ja znam to su adrese koje odgovaraju na jedan ping vise puta…
jah[/quote]
aha, to je upravo to. Samo postoji li “nesto” preko cega mogu sam da skeniram te adrese, odnosno da dodjem do tih adresa ?[/quote]
posrnuli… zar ti nebi bilo pametnije da se bavis necim drugim ili osnovnijim stvarima o linuxu i da se okanis kojekakvih servera koji bi ti mogli posluziti za DDoS napade?
[quote]
posrnuli… zar ti nebi bilo pametnije da se bavis necim drugim ili osnovnijim stvarima o linuxu i da se okanis kojekakvih servera koji bi ti mogli posluziti za DDoS napade?[/quote]
Ne samo to … nego ne bi trebalo ni odgovarati na ovakva pitanja. Ako se neko bavi administracijom i odgovori na ovakvo pitanje onda sam sebi stvara potencijalne probleme.
Mislim da nije vrijedno diskusije, jer čovijek koji nezna slova , programe i svoj sopstveni hardver ( a da nepricam o firewallu) da podesi nepredstavlja ozbiljnu opasnost za zajednicu. Neka sanja dalje +mahanje2+
ali ipak… cemu sve… da razgovaramo o problemima i sigurnosnim propustima odnosno kako da iz zakrpamo, hajde de… ali davati script kiddiju informacije u ruke je bas nekako bezze