eh potpuno sam bio zaboravio na ovaj topic.
Uh izgubio sam se od ovih silnih komandi, krenut cu jednu po jednu pa sta bude,
a ovo “inet addr:10.0.1.214 Bcast:10.0.3.255 Mask:255.255.252.0” vidim.
Ono mi ranije nije moglo, ali evo sad skidam ovog pingvina pa cu vidjeti.
@alens: Nemogu nista pingati, a ifconfig cu postati ako mi ovo ne proradi.
Usput da pitam kako da mi linux prepozna obadvije kartice, kad uradim ifconfig vidim samo eth0, inace ploca je A7N8X-Deluxe i ima dvije integrisane kartice.
ee svaka vam dala evo radi, hvala bono kad sam unio ove komande proradilo, sto se ove skripte tice nemam ovaj folder /etc/ppp/ip-up.d/ tj ovaj /ip-up.d/ pa sam ga ja napravio, hoce li mi onda raditi??? ili cu morati unositi svaki put.
Ups! Na većini distribucija koristi se ip-up.d, ali na Slackware toga nema nego se one linije gore trebaju dodati u skriptu koja se zove ip-up (bez .d)
Trebalo bi biti dovoljno. Nađi negdje datoteku rc.local ili boot.local ili samo local, zaviti sta koristiš, u /etc/init.d/ ili /etc/rc.d/ i ubaci na kraj datoteke.
[quote]Hvala puno, samo jos jedno pitanje, kako da sa ovim RP-pppoe vidim koliko je preneseno podataka, sve mi neka suhva zbog ogranicenja.
hvala.[/quote]
instaliraš superkaramba paket, skineš neku temu koja ima podatke o “mreži” tamo u eit theme negdje piše eth0, i edituješ themu umjesto eth0 staviš ppp0, tako sam ja radio i pokazivalo mi je prenos na dial-up modemu