CAD i CAE software na Linux-u

Pozdrav,

Od ove jake programske zajednice ocekujem da mi pomognu u dobivanju odgovora na slijedeca pitanja

-Da li je iko od vas uspio da koristi neki CAD (Solid Edge, Inventor, .) ili CAE (Ansys, Nastran,…) na Linux-u, ili neki drugi slican software?

Pitanje je nastalo dugogodisnjom frustracijom od vec znamo koga kao podloge. Kratki susret sa Linux-om se desio prije deset godina, ostalo je zaljenje na propustenom vremenu.

Za admine
Izvinjavam se ako sam ofulao temu, nijedna mi se nije cinila primjerenom za ovo pitanje

Sretno!

CAD/CAM - CATIA V5R19 radi pod wine-tom prilično dobro
- Pro/Engineer v3 radi pod Linuxom native
CAD - VariCAD je native Linux program
CAE - OpenFOAM (numerička analiza) i još nešto info na www.caelinux.com
Ako imaš još pitanja, bujrum.

zahvaljujem se na brzim i korisnim odgovorima,
Hvala na ponudi

Ne znam ali meni ovaj topic nekako spada pod Aplikacije.

Za PCB plocice (ko se bavi elektronikom) moze se koristiti GEDA - open source, mada ja koristim Cadsoft Eagle koji je freeware za plocice velicine do pola “Europe” i moze se naci u ubuntu/debian repozitoriju.

[quote=cader]Pozdrav,

Od ove jake programske zajednice ocekujem da mi pomognu u dobivanju odgovora na slijedeca pitanja

-Da li je iko od vas uspio da koristi neki CAD (Solid Edge, Inventor, .) ili CAE (Ansys, Nastran,…) na Linux-u, ili neki drugi slican software?

Pitanje je nastalo dugogodisnjom frustracijom od vec znamo koga kao podloge. Kratki susret sa Linux-om se desio prije deset godina, ostalo je zaljenje na propustenom vremenu.

Za admine
Izvinjavam se ako sam ofulao temu, nijedna mi se nije cinila primjerenom za ovo pitanje

Sretno![/quote]
Pogledaj svakako i http://openscad.org/

Poz