Callback

Pretpostavljam da je malo raje koristilo callback (hehe stedi se telefon) pa cu ovo pitanje postaviti eto tek toliko nebi li mi se posrecilo :slight_smile:
Dakle imam account (tj vise njih) na jednom serveru jedne firme preko koje idem na internet. Jedan account koji koristim dok sam na winu (jer mi neradi na linuxu) podrzava callback (dakle ja nazovem broj modem se javi kaze mi da cekam callback i prekine vezu pa onda moj modem ceka da se na njega zakaci i ja stedim lovu za telefon :slight_smile: ) a dok drugi accounti ne podrzavaju isti. E sada sa kppp-om se normalno zakacim sa tim obicnim accountom ali sa callbackom nece pukne veze kada dodje zahtjev za cekam callback. Ako je ko imao kakvog iskustva sa ovim bio bi mu zahvalan.

P.S.
Koristim SuSE 9 i pokusavao sam sa callback nakim programicicem i jos par njih ali jok nece.

Ja radim svakodnevno sa Callback-om, mislim da je razlika u tome koji se sistemi koriste na obje strane. Ovdje je najvjerovatnije inkompatibilnost tvog modem-terminal programa pod linux-om, sve zavisi kako tvoj program interpretira modemske komande sa druge strane.

Pokusaj uzeti minicom paket i preko njega konfigurirati svoj modem.
Postoje u Internetu reference modemskih komandi preko kojih mozes da testiras svoj modem i terminal… :slight_smile:

hvala, sad cu pokusati sa minicomom :slight_smile:

vozdra Bosanac.

I ja sam prije koristio Callback za ulazak u Firmi prije VPN-a.

Pa smo ja i jaran sa posla cackali dok to nije proradilo…
pa je on odma tu stavio u jedan mali skript.

http://www.kneubis.ch/unix/

Posto nisi napiso koji protokoll te ocekiva na drugoj strani, neznam mozes li ovo “out-of-the-box” koristiti…ali sigurno mozes ba par informacija uzeti.
Jel je sansa velika da je CBCP Protokoll ako nije neka druga komercijalna pixdarija…

Ja sam zadnji put koristio na Suse 9.0 i picilo je bez problema…
a jaran koristi ponekad jos uvjek pod 9.1 i gentoo.

ako ne frcera javi greske/logs pa cemo vidjeti.

Vozdra
Musa