Cannot read package data from installation media

E ovako,

kada pokusam da instaliram SuSE 9.0 sa DVD-a u yastu mi pod software izbaci poruku

“cannot read package data from installation media. Media error.”

dvd uredjaj mi je LG CD-RW/DVD COMBO

PS. nemojte samo reci da je do DVD-a

nazalost… bojim se da je do DVDa… pogledaj da ga nisi zagrebao ( nema nikakve veze sa glavnim gradom R. Hrvatske :wink: )… ako ne, onda je lose snimljen ( ako je kopija )… ako nije ni to… onda ti se moze desiti da imas problema sa diskom ( veoma nemoguce ako se radi o gresci pri citanju medija )…

Pozdrav

ICE

slazem se…

Hvala, rijesio sam problem.

Kopirao sam cijeli dvd na hd i instalirao odatle.
(znaci da nije do DVD-a)

Onda je bilo do DVD citaca :slight_smile:

E imam jos jedan problem:

Netodragon 56k voice modem

Kako ga instalirati?

I jeli lakse instalirati “Lucent Win Modem”

Win Modem… brrr… na linuxu… e to ne znam… jer se uzasavam win modema… ( jednom napravis gresku - i nikad vise )… ali znam da ima mogucnosti…

Pozdrav

Ice

PS: google.com ?

SuSE 9.0 je na jednoj mashini na koju sam instalirao bez ikakvih problema prepoznao i podesio Lucent winmodem. Probaj njega…

sto covjeku odmah nisi 9.1 preporucio?

Pozdrav

ICE

Nasao sam drivere za NetoDragon, i kada sam pokusao da ga compiliram izbaci mi neke greske i kaze da trebam da u /usr/src/linux/
upisem "make cloneconfig && make dep"
ali izbaci mi da ti filovi uopste ne postoje.

I kaze mi da alternativno mugu kopirati neki file u .config :?: :?: :?:

Sta da radim?

ps: nekim ljudima je vec uspjelo ovom metodom

1. Instaliraj kernel-source

2. Pa ne bi na 9.1 radio winmodem, tj. bi ali sa kernelom 2.4. Ustvari, mislim da su Lucent driveri portani na kernel 2.6 ali nisam siguran?

Instalirao sam, ili ja makar mislim da jesam.

Pojavio mi se folder Linux 2.4.?? u /usr/src/

[quote]1. Instaliraj kernel-source

1. Pa ne bi na 9.1 radio winmodem, tj. bi ali sa kernelom 2.4. Ustvari, mislim da su Lucent driveri portani na kernel 2.6 ali nisam siguran?[/quote]

nisam ni ja siguran, ali eto bubnuo sam u nadi da su podrzani…

Pozdrav

Ice

E uspio sam instalirati NetoDragona ali imam jedan mali problem, uvijek ja rucno moram pokretati modul.

Kako da namjestim da se modul pokrece automatski pri startup-u? :?:

Reče SuSE 9.0 ?

man modules.conf

otvoris /etc/sysconfig/kernel

nadjes liniju MODULES_LOADED_ON_BOOT="" … ovdje ubacis naziv modula… sejvas fajl… i molis se da ti ucita modul iduci put :wink:

hm… da nisam nesto zaboravio?? eh… covjek stari… :cry:

Pozdrav

ICE

Zar ne služi /etc/modules.conf datoteka za to?

Radi!!!

Hvala svima na pomoci.

neam pojma :wink: vala bas si nasao koga ces pitati :wink: … ja sam uvijek navikao da idem tezim putem :wink:

Pozdrav

ICE

dr.bidon izgleda vise nije aktivan ovdje… ali zamolila bi nekoga da ako je nekad instalirao drivere NetoDragon (drivere sam nekako uspjela naci :)) i sve sto je potrebno… da mi obajasni sta i kako da radim. Ja sam tek uspjela instalirati suse 10 i bas nista vise ne znam :blush: