Poslje izvrsenog update-a vise nemogu da gledam dvd ili slusam cd na hardy.Kada pokusam da mountujem drive daje mi poruku da je nemoguce jer drive ne postoji.
UUID=87c96735-964b-46c8-a764-bd69d0cabca0 none swap sw
0 0
/dev/hdc /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec 0 0
Pokusao i sa komandom " mount/dev/hdc/media/cdrom" rezultat je ovaj
No such file or directory
Eh sad ako iko moze da pomogne do prije dva dana sve je funkcionisalo perfektno sad nikako.
Hvala za Vase vrijeme i pomoc.
Obriši sve što ima veze sa DVD-om iz /etc/fstab, na novijim distribucijama montiranje optički uređaja radi HAL + udev kombinacija (al samo ako uređaj nije spomenut u fstab).
Dragi moji Adise i Nidia evo pokusao sam obadva nacina koji ste mi objasnili i neradi,kod mene je inace 3 ujutro pa nemogu da gledam vise u ekran,ako imate jos koju ideju prije nego krenem sa reinstalacijom rado bih je poslusao.Hvala Vam na Vasem trudu oko svega do sada isto tako hvala i Mehi i Bo.
E,ovako moze li mi neko objasniti ko je lud?Ja ili moj kompiuter?Reinstalisao sam Ubuntu i nista se nije desilo ista stvar nepostoji dvd burner,onda sam skinuo kubuntu i opet ista stvar nepostoji dvd burner,e sada kad stavim prazan cd ili dvd sve radi mogu da pravim cd,dvd ali nemogu da gledam ni jedan i nemogu da mountujem cak ni u kubuntu (kao administrator).Dok cd sa slikama ili nekim dokumentima otvorim bez problema.Kako god okrenem stvarno mi polako kida zivce :evil:Moram priznati da je ovo prvi put da sam neprijatno iznenaden sa ubuntu/kubuntu,i prije je bilo problema ali nikada ovakvih.Molim Vas:Medo,nidla ako imate strpljenja i vremena da pomognete.
Nakon neprospavane noci… i razmisljanja o nekoj kao “security” temi… implementaciji necega sto bi svima izgledalo na prvu uvrnuto… i totalno nepotrebno… dosao sam do jednog kvalitetnog zakljucka… mrzim distro-e od kojih se ocekuje da prepoznaju nesto…
fino kazem… radi… evo ti tu sve sto treba… i ono radi … i veoma sam zadovoljan rezultatima…
p.s.
moramo naci novo znacenje UBUNTU… slackware is to hard for me… je nekako netacna… vise se cojk namuci sa ubuntuom
A probaj u /etc/fstab umjesto /dev/hdc ili /dev/scd0 (sto bi oboje trebalo da radi) staviti /dev/dvd i promijeni da nije udf fajlsistem nego da se automatski trazi, znaci tvoj unos u fstabu treba izgledat ovako:
[quote=newinlinuxword]Pokusao i sa komandom " mount/dev/hdc/media/cdrom" rezultat je ovaj
No such file or directory[/quote]
U toj komandi ti fale razmaci, trebalo bi
Problem rijesen,nadam se za stalno.Izgleda da je bila kombinacija dva ili vise u jednom.Poslje promjene koju je predlozio adioe3,izvrsio sam instalaciju libdvd2 i proradilo je sada mogu da gledam dvd(original) i one koji su pravljeni na linuxu.Hvala svima koji su odvojili vremna i strpljenja da pomognu.
BTW vedrane probao sam i tvoj prijedlog i nije radilo.Jos jednom hvala svima na pomoci.