Cd player

Imam problema sa cd playerom.

Ne mogu slusati muzicke CDe.
Ustvari ja nemam CD ROM, vec samo CDRW Lite ON LTR - 48246S

http://www.liteonit.com/english/new_p_e/english–p-rw482448.htm

Na desktopu pise CD R i mogu mu pristupiti, sa njega sam i instalirao SuSE 8.1 Personal.

Ali kada ukljucim CD Player, pjesme idu i sve izgleda u redu, CDDB radi samo nema zvuka :-(.

Imao sam problema i sa grafickom i sa zvucnom, ali sve je to rijeseno, samo nikako ne mogu ovaj problem da uklonim.

:lol: ha ha evo me opet
eh, vako: probaj ponovo otvoriti alsamixer i prekontroliši jačinu zvuka za cd . Jesili spojio malo kablo koje vodi od playera do zvučne kartice ?

Ma spojio sam ja kabal, nekoliko puta :slight_smile: ali na maticnu (SOYO KT333 Dragon Lite).
Problem je sto je pod Windowsom sve radilo iako sam instalirao pisac prije nekoliko dana.

Cekam odgovor od tech support za onaj shutdown problem, graf. kartica radi odlicno, zvucna daje onaj zvuk prilikom paljenja/gasenja, znaci da radi.

Ima li potrebe defragmentirati disk u Linuxu, kao sto vidis ne znam nista o Linuxu, a onaj command line (bar se u Windowsu tako zove) ili je konzola ovdje, ma od toga bjezim pravo.

Hvala na odgovorima, jos jednom.

Probao sam Mandrake 9, Red Hat 8.0, ali sam samo kupio ovaj SuSE i pravo sam zadovoljan izgledom, samo jos da nesto naucim :slight_smile:

Samo ovi fontovi sa katastrofalni, sitno sitno, kako ovo rijesiti dok vid nisam izgubio :slight_smile: ?

ja imam slican problem i otkrio sam da moja zvucn kartica nije podrzana pod linux kernelom 2.4.18-19 (Intel 82801DB AC).

jesi li probao koristiti: sndconfig

pozdrav

benjamin

Pozdrav,
Sto se tice zvuka i ja takodjerm mislim da je smanjeno i da trebas pogledati #alsamixer te ga poajacati…

Sto se tice fontova njih mozes mijenjati u Kontrolnom centru, cini mi se pod Look&Feel pod Fonts…

Mozes li me molim te upoznati sa problemom oko gasenja?
8)

Nije u OSSu, jeste u ALSA-i.