Čitanje CDova (bilo: malo offtopic)

Ovako, imam problem sa dvd-om, dvd diskove normalno čita i prži, ali cd jedva da pročita, a o prženju nema govora. Koristim 10.04, ali isti problem mi je i na win 7. Pa ako neko ima ideju šta bi moglo da bude u pitanju
Hvala

koja marka DVD-a? Ja sam imao slican problem, przio CD-ove bez problema, DVD-ove jedva na 2x. Hardware je bio MatSHITa.

Mali protip kog sam dobio od Amara zapravo: ako je laptop u pitanju i dvd ima “ladicu” uzmes filter od cigarete i prebrises laser s tim. Meni je nakon toga proradilo masu CD/DVDova koje sam skoro vec otpiso.

A imaju i oni cd-ovi za ciscenje lasera sa cetkicama na dnu i dobijes neku tekucinu uz to, ne znam imal sta od tog…

Kupis bocu sa zrakom i ispusi dobro. Meni tako na Sony Vaio nije citao Audio CD, a przi CD normalno i cita, sad cita svaki.

@Asm1r & Reznor

sve sam ja to probao, i bocica sa kompresovanom havom i razni CD-ovi sa cetkicama, sa ili bez neke tekucine. Do sada jedino sto je pouzdano radilo je rastaviti drive, uzeti filter od cigarete, ukloniti onaj papir okolo i ocistiti laser s tim. Ako je problem do prljavstine, sto ne bih rekao u ovom slucaju.

To stvarno radi?!?!? Moram pokusati.

Samo mojne pokusavati sa iskoristenim filterom :slight_smile:

[quote=hattrick]Ovako, imam problem sa dvd-om, dvd diskove normalno čita i prži, ali cd jedva da pročita, a o prženju nema govora. Koristim 10.04, ali isti problem mi je i na win 7. Pa ako neko ima ideju šta bi moglo da bude u pitanju
Hvala[/quote]
Ovo je u svakom slučaju hardverski problem tako da nema veze sa Ubuntuom pa ni Linuxom i ide u OffTopic.

A u tome je problem bio. :smiley:

Laptop je u pitanju, drive je originalni lenovo, mislim da ga proizvodi hitachi.
Pokušam ovo sa čišćenjem, ako ne upali jbg