Clanovi udruzenja

Zanima me iz kojeg razloga nije moguca registracija kao clana udruzenja linux korisnika?

Razlog je što je potrebno izvršiti preregistraciju Udruženja na državni nivo, a zbog idiotskih zakona ustvari nije moguće preregistrovati Udruženje nego se treba osnovati novo a staro ugasiti. Tako da učlanjivanje u staro Udruženje nema nikakve funkcije i ustvari može samo stvoriti dodatne probleme. Zbog nerada i generalne apatije u Udruženju na toj preregistraciji nije ništa urađeno već više od godinu dana. Od nas u Udruženju niko nije pravnik niti možemo naći ili platiti nekog pravnika da nam to uradi. Ko misli da može pomoći po tom pitanju neka obavezno dođe na sastanak!

jel neko mora bit pravnik ili moze pomoci neko ko se razumije u zakon (tj. student pravnog fakulteta koji je dobro potkovan znanjem)?

ako moze ovo onda bi mogo ja pitat prijatelja koji bi vam mogo tu pomoci…

[quote=change]jel neko mora bit pravnik ili moze pomoci neko ko se razumije u zakon (tj. student pravnog fakulteta koji je dobro potkovan znanjem)?

ako moze ovo onda bi mogo ja pitat prijatelja koji bi vam mogo tu pomoci…[/quote]
Nije tu stvar toliko potkovanosti znanjem koliko konkretno iskustvo u radu udruženja. To ti je kao da ti treba neko da iskonfiguriše Linux server a čovjek ti kaže “imam ja jednog studenta informatike, možda on može pomoći” - vjerovatno može, ali nije tu presudno šta studira nego jel to ikad prije radio :slight_smile:

[quote=vedran][quote=change]jel neko mora bit pravnik ili moze pomoci neko ko se razumije u zakon (tj. student pravnog fakulteta koji je dobro potkovan znanjem)?

ako moze ovo onda bi mogo ja pitat prijatelja koji bi vam mogo tu pomoci…[/quote]
Nije tu stvar toliko potkovanosti znanjem koliko konkretno iskustvo u radu udruženja. To ti je kao da ti treba neko da iskonfiguriše Linux server a čovjek ti kaže “imam ja jednog studenta informatike, možda on može pomoći” - vjerovatno može, ali nije tu presudno šta studira nego jel to ikad prije radio :)[/quote]
Jedna od mogucnosti je kontaktirati neki od vec postojecih udruzenja na drzavnom nivou i raspitati se kod njih kako su to oni sredili. ULK bi im se eventualno mogao oduziti recimo konfiguracijom njihovog servera ili slicno.