Zanima me, da li je iko ikad uspjesto podesio nameservere sa .co.ba domenom? Ja ne znam ko tamo radi,ali stvarno smatram da nije tesko skontati da treba A rekord da usmjere na odredjenu/e IP adrese.Jos sam i nacrtao sta treba da urade i kopirao tekst sa dnsstuff … ali izgleda da nema odgovora do ponedeljka. Fakat uzas.
a da nam navedes sta tacno pokusavas ?
nameserveri su dns1.amar.co.ba dns2.amar.co.ba , svaki DNS test ih prijavi kao uredne,medjutim javi gresku prilikom konektovanja na svake od njih “no glue record” . Znaci oni su meni usmjerili amar.co.ba na dns1 i dns2 bez da su stavili A record za dns1 i dns2 . Kod svakog registra domena imas u panelu opciju create nameservers ili sl. Kod ovih nemas nista izgleda
pa do tebe je … kao sto Adis kaze - nisi napravio A record za amar.co.ba a to ti je eksplicitno receno na dva mjesta na ovom linku koji si postavio …
amar.co.ba. 14400 IN A 64.86.17.2xx
Yes I did :?
I fino pise i ovo:
WARNING. The parent servers (I checked with ns1.sayber.com.) are not providing glue for all your nameservers. This means that they are supplying the NS records (host.example.com), but not supplying the A records (192.0.2.53),
amare mozes li kod njih u tom control panelu napravit A rekord ? ako mozes onda napravi da ti dns1.amar.co.ba pokazuje na ip adresu tvoj name server-a …
Ma nema Sayber nikakav panel.Sve DNS promjene se vrse tako sto im posaljes mail… A izgleda da preko vikenda ne rade uopste.Ali hajd sto cekam 2 dana,nego sto opet nece skontati sta treba uraditi … :?