Ja planiram da veceras instaliram Linux…pa me interesuje,posto igram cesto COD2,da li je moguc na Linuxu i kako da ga instaliram
Hvala
Ja planiram da veceras instaliram Linux…pa me interesuje,posto igram cesto COD2,da li je moguc na Linuxu i kako da ga instaliram
Hvala
Proci ce jos dana prije nego sto budes igrao igre na Linuxu. Nadam se da si proucio neki dobar tutorial, odnosno stvari sa START stranice
Možda će ti ovaj link pomoći:
http://www.linux-gamers.net/modules/wfsection/article.php?articleid=52
Edit: Tek sad skontah ono 2 u naslovu… ne koliko mogoh naći na Googletu, COD2 se ne može ni na koji način pokrenuti pod Linuxom. Sorry. Probaj Tux Racer
vala pravo da ti kazem, kod mene CS1.6 FERCERA !!! preko 100 fps dize Mighty cedega… (mada ima flickering efekta, ali moze se navic i zivjet na to…)
a sto se tice CS: Source-a ne moze vise ni manje od 10 FPS
a skonto sam zbog cega… zbog MFC MS D3Da… tako je… HL2 za iscrtavanje koristi Direct3D tj. DirectX a nema opcije za OpenGL zato mi je mal FPS…
a sto se tice tvog COD2… prvo na windowsu vidi moze li se izabrat OpenGL u opcijama i ako moze onda postoji nada da to igras na Linuxu a ako ne, i da pokrenes neces igrat… (Koliko sam ja vidio na onim slikama u INFOu, ne bi reko da OpenGL koristi…)
inace fino cedega i ajmo…
p.s. tuxRacer beton… posebno ona mapa "Who said that penguins can’t fly’ rekord negdje oko 1:08
Cod1 radi na linuxu ko sat. Nazalost Cod2 trenutno niko nije natjerao da radi.
ako nije Ogl nece ga niko ni natjerat…
Probaj sa WINE-om (WindowsEmulator) možda uspiješ… doduše kolko ja znam to je samo emulator za programe… Kako god…
Ako ne radi pod Cedegom, onda sigurno ne radi ni pod WINEom.
Samo za Win trenutno.