Code.linux.org.ba

… je tu. Nije “zadan zavrsni udarac”, ali i to ce biti uskoro.

Ocekujem komenatare !

Sanel

Pa tesko je dati konstruktivnu kritiku jer stranica jos uvijek nije gotova, za sada bi najveca mana bila nedostatak vlastitog materijala.

Osim toga meni neradi.

/dino m

Vozdra!

Ne izgleda lose za pocetak ((:

Nego jedna stvarcica koju mozes da podesis a koja se meni javlja je da recimo kada klikas na jezike pa assembler i pocnes da saltas druge linkove - ne rade posto ih preglednik salta iz root-a “assembler” tj. ako klikam npr. tutorijali dobijem sljedeci link http://code.linux.org.ba/assembler/tutorijali.html , a ne ovaj http://code.linux.org.ba/tutorijali.html . Ne znam jesi li tako i zamislio ali eto nesto malo imas za razmisljanje i cackanje … (:

Inace je momacki uardjena - jos dok se sve sredi… (:

[ This message was edited by: Nihad on 2001-12-06 00:28 ]

Hvala prije svega na kosnstruktivnim kritikama, sto ce biti uvazeno. Trenutno stanje sajta bih nazvao nekom betom , a uskoro bih trebala biti i finalna verzija.

Jos me nesto interesuje; sta se ne vidi, tj. ne radi i koji browser koristis ?

Pozdrav

Sanel

Kakav ba beta ima godinu ipo je beta niste nisa uradili barem neke projekte da ste uradili u c/c++ ko god vodi sekciju code nema veze sa vezom neka da nekome drugom ko zna da vodi programiranje

Jesi li dobrovoljac??

Pa dobro ne mora bas da bude projekata posto imas citav sourceforge ako hoces da citas c/c++ kod. Ali mislim da bi stranica trebala imati neku svrhu, naprimjer usmjeriti je prema pocetnicima ili bilo sta samo da stranica bude korisna nekome, inace bolje ju je skloniti, mislim stoji par mjeseci a meni (eng. menu) neradi, valjda treba 5 minuta da se to napravi.

Ali imam jedan drugi prijedlog, naime da se broj foruma smanji, mislim da bi recimo 4 foruma bilo sasvim dovoljno. Mislim da se nikome neda pregledati sve jedan forum, a na vecini foruma se tako rijetko nesto desava da barem ja ih nekada ni ne gledam.

/dino

Kad citam “sadrzaj” na onoj stranici

pitam se kakva je svrha.

Ne mogu da shvatim ono o “udarcu”,

koga zelis da udaris.

Ne bih htio da raspaljujem tebe ili nekoga

drugoga ali Linux (i dosta programskih

jezika) je nastao dobrom voljom ljudi koji

su ulagali svoje vrijeme i trud.

Ti ih zoves “luzerima”?!?

Druga stvar, finalna stranica o

programskim jezicima ima smisla otprilike

kao ova stranica:

Page Title

Izvini, ne zelim da te uvrijedim ali mislim

da su stranice previse ambiciozne bez

nekog stvarnog sadrzaja.

Mislim bolje bi bilo poceti sa necim manjim

pa onda prosiriti ako ima interesa, a ne

samo izlistati razne programske jezike

sa komentarima:

"Kao sto vidite, prazno !

Bice uskoro . "

Dobronamjerni anonimac

Pozdrav svima.

Drago mi je da se pocela diskusija vrsiti oko necega “pametnog”

Hm, prama gore procitanim komentarima, apsolutno ste u pravu. Znam, kriv sam i to priznajem.

Razlog ovolikom odugovlacenju lezi u cinjenici da je ispala frka sa serverom i skriptama na njemu, a i drugim dijelom u mojoj poprilicnoj ljenosti. Za koji dan bi Amila trebala srediti drugi server, gdje se nadam da ce stavi raditi kako treba.

Znam da ovo “za koji dan” i sl. treba uzeti sa velikom dozom rezerve od osobe puput mene, ali jednostavno se ne stigne (i sl. suplje price).

Dajte ljudi, malo se strpite, pa cete nadam se vidjeti finalni produkt.

PS.

Sto se tice vrijedjanja, na nije bilo nikakvih losih namjera, samo me je spucao neki trenutak gdje sam valjao gluposti.

To ce biti ispravljeno.

Pozdrav

Sanel