Code.linux.org.ba

Zna li neko zašto, kada se proba otvoriti code.linux.org.ba odnosno code.lugbih.org, dobije se poruka “Wrong place”? Djeluje vrlo… haknuto :slight_smile:

Jest vala bash

Nije hacknuto, Sanel radi na stranici.

Pa dobro onda, ali makar može staviti “Under construction” umjesto “Wrong page”?

Kao sto Amila rece, radim na tome. Originalo je trebao tu biti wiki sistem (Vedran me preduhitrio :)), i pokusao sam sa phpWiki. Ovo cudo koda je poprilicno kompleksno za moj ukus, pa ako ga uspijem nasteliti da radi onako kako ja hocu, bice. Ako ne, HTML je rjesenje. Naziv “Wrong place” sam stavio jer mi je dosta one “Under construction” fraze.
Prepravicu to.

p.
Sanel

Ma pretpostavljao sam da je nešto takvo :wink: dobra je fraza ali može ostaviti malo pogrešan utisak

Ne znam moželi ovo pomoći:
http://start.linux.org.ba/wiki/Kako_instalirati_MediaWiki

Iznenadjenje i shock za mene… :?

Hm…BTW Bono i Vedrane hvala na iscrpnim informacijama i “veoma
dobrom komunikacijom” vezano za start.linux.org.ba i naravno “hvala” za obavjestenje da se strana mjenja na wiki fazon … :arrow: :?:

Namjeravao sam obavijestiti ranije koordinatore i generalnu javnost kada zavrsim sa testiranjem wiki softvera… mislim ipak originalna stranica je netaknuta, sve sto sam uradio je mali test u poddirektoriju /wiki :slight_smile:

Hoces reci da ti se ne svidja?

Ne …svidja mi se…
WIKI je fin potez ali mi se nesvidja i nisam zadovoljan od ranije sa
komunikacijom izmedju nas koordinatora. Zato mislim da je WIKI
dobar potez…interakcija je mnogo jednostavnija.
Ali po koji mail nebi bio na odmet pogotovo sto sam radio
na novoj start strani zadnjih sedmica. :rolleyes:

Ok, sorry. Mi već jako dugo namjeravamo redizajnirati i ponovo osmisliti ovu stranicu. Upravo pretražih e-mail arhive, ta diskusija se vodi na Odboru od 6. marta ove godine. Zadnji članak je Nihad objavio u januaru. U junu sam poslao prijedlog nove strukture sajta i počeo pisati tekstove, nisam nikad nikakav odgovor dobio.

U svakom slučaju, mislim da se niko ne bi trebao osjećati loše zbog ove promjene jer wiki upravo omogućuje svakom da napravi od ovog sajta ono što želi - na opštu korist.

I ja sam dobila link prije 3-4 dana, tako da nisam ja “kriva”. ;(

Inace, mislim da je Wiki odlicna ideja.

Trebali bi sto brze napraviti tu stranicu jer ako nekog zanim a ne moze da skine to je veliki minus…