Codename Linux - The Code, Dokumentarac

Od sada je na raspologanje našoj maloj zajednici dostupan dokumentarac o Linuxu, dugometražni, naravno.
Featuring:
LINUS TORVALDS
RICHARD STALLMAN
ALAN COX
ERIC RAYMOND
ROBERT ‘Bob’ YOUNG
JON ‘maddog’ HALL
THEODORE TS´O
DAVID S. MILLER
MIGUEL de ICAZA
ARI LEMMKE
ERIC ALLMAN
ANNA TORVALDS
NILS TORVALDS
MARTTI TIENARI
ANDREW LEONARD
LARRY AUGUSTIN
SUN YU-FANG
LIANG CHANGTAI
Narrator VISA-PEKKA LAURILA (voice-over)
SAMI MÄKELÄ (hacking)

Vidite site: http://www.linuxthemovie.com/

Ima li zainteresovanih za ovaj piece of multimedia? Ili se još furate na dvobojni terminal?

Linusov otac (Nils Torvalds):

Alan Cox u svom čuvenom podrumu:

Shvatate Li što ne koristim Red Hat?

I Naravno otac naše GNU generacije:

Iako se ja jos furam na commodore :wink: moze li da mi zaprzis kopiju ? Pa nekako cemo se dogovoriti oko dostave ?

Pošto smo mi ljudi od ranke, snalazimo se dobro sa njemackim…jesam li zaboravio reći da je sihronizovan? Ustavari na cuje se i kada pricaju na engleskom i mnogo dijelova ima na njemackom, ali cuje se i english, pogotovo kada RMS pjeva pjesmice : “Shareee your code, useee frees oftware”

Jednostavno uhvati Elmanin schedjule, pa cu ti po njoj poslati.
HAIL!

Strava, neprocjenjiva vrijednost!
Nešto me ovo ime napomeni na ono za čim najviše žalim codelinux.com :cry:

da codelinux.com went to legends…cim mi je isetkla domena neka pogana firma je registrovala domenu, one vrste firme koje naredaju jedno 500 reklama, banera, popupova i tako zaradjuju…

Kako ono biješe, Lunix? Linux for commodore?

Srce mi se cijepa za onom domenom namjke mi, jednostavno se sjetim prije spavanja onog poluzavršenog designa kojis e meni jako sviđao, jednostavno dio mene je otišao sa tom stranicom…
Nema druge valja nam smisliti neki sličan projekt na novom serveru!
Sljedeći put nećemo dozvoliti da neke finansijske zajebancije razvale nešto onako idealno…

[quote]Pošto smo mi ljudi od ranke, snalazimo se dobro sa njemackim…jesam li zaboravio reći da je sihronizovan?
[/quote]

Jesi … zaboravio si … :slight_smile: Ako budem razumio cijeli film dobro mozda odem u zenicu i Ranki kilu kocke i kafe odnesem :slight_smile:

[quote]
Jednostavno uhvati Elmanin schedjule, pa cu ti po njoj poslati.
HAIL![/quote]

Ona je sad u zenici pa daj joj ako ti nije sta a kad dodje ovdje ja cu preuzeti i dati joj prazan CD da ti posalje :wink:

Odlično! Ni ovaj film ne bi bilo loše nabaviti: http://www.revolution-os.com . Ista stvar samo u holivudskoj varijanti :wink:

I na kraju Linus i RMS ubiju zlog Billa i vrate se kuci poderani i krvavi sa po jednom zenskom ? :slight_smile:

Tako nešto

Obavještavam da je Hamo organizovao lični dolazak u moje zenicko leglo, pa sam mu spržio ovaj doku, a takodjer i one IBM linux reklame, koje su se zatekle na HD u tom trenutku, pa svi iz Sarajeva…barite Hamu!

ja ga imam doma, al nije bog zna sta.