Compiz postavljen u unstable!

Evo konačno zvaničnih paketa za AIGLX/XGL/Compiz. Sacekajte koji dan dok se pojave za “African word which means - Slackware is too hard for me :D”. Uživajte! Nadati se da će biti uvršten u Debian 4.0 etch prije “all” freeze-a.

pa na 6.06 ima xserver-xgl, compiz, compiz-gnome… radi solidno, iako nisu dobri kao oni sa externih repo…fali koji plugin, btw. evo i ja se kanim da pređem/dual-am na Sid… uskoro

Mislim da će prije biti za koji mjesec, a možda čak i poslije (xorg 7.2?). tj. kad upstream (X.org konzorcij) odluči da AIXGL/XGL/Compiz nisu eksperimentalni softver. Drugi ograničavajući faktor jeste koliko se dobro drži jedan čovjek protiv N hiljada Debian “developera” :wink:

On the side note, jako mi je drago vidjeti sve te distribucije koje guraju eye candy. Mora neko testirati da bi se i mi ostali mogli okoristiti. Win-Win situacija.

P.S.
Za sve distro fanatike. Koristite ono što se vama najviše sviđa. GNU/Linux == GNU/Linux. Potpisi su provokativni i zabavni, ali ne moraju predstavljati mišljenje autora (mada ja nisam autor “… to hard for me” potpisa)

P.P.S.
Ne moraju, ali mogu :stuck_out_tongue: