Imala sam i prije ovaj problem sto cu navesti ali je uvijek rijesen tako sto sam radila reload windows managera ili sa “compiz --replace” medjutim sada to ne moze da popravi situaciju.
Naime,zelim da je compiz upaljen,drugacije necu,medjutim,cim ga upalim nestanu mi minimize,maximize,close buttons na prozorima.Sa metacity je naravno sve normalno.Postoji li solucija za ovo?
BTW sto se tice dekoratora,ista je stvar i sa gtk i sa emeraldom,dakle krivac je compiz.
U pitanju je novi Ubuntu distro
To se meni znalo desavati. Mijenjao sam decorator u CCSM prije ali sada mi stoji pod window decoration command /usr/bin/compiz-decorator pa i ti provjeri da li je ista promjenjeno. Probaj saltat jos izmedju metacity i gtk-window-decorator. Ne znam sta se mijenjalo u posljednje vrijeme u vezi toga. Defaultni je bio gtk-window-decorator uvijek, a on mi je cesto znao zeznuti stvari.
Ma ja kako ovo govno testiram sve vise bugova nalazim.Kritican je!Od videa,muzike,zvuka,da dalje ne nabrajam.Sutra leti sa laptopa onako kako je i dosao.Uzas jedan!Cekam Mint,ubuntu me totalno razocarao.Kada stavim na gtk sa kompizom i ukljucim windows decoration onda ima min,max i close ali onda ne mogu prozore uopste da pomjeram.Totalno pobudalio.Video uopste ne mogu da gledam.Krene video,samo zablokira sve i moram restart uraditi.Iskljucim sve zivo u power postavkama on se opet sam gasi,hibernira,gasi ekran,itd itd.Sto se zvuka tice non stop neko pucanje u zvucnicima.Nekada nece ni da se podigne sistem.Hajmo dalje,sam mi iz cista mira mijenja tastaturu,tj jezik vraca na defaultni iako je bosanski stavljen.
Ma necu vise da nabrajam,zlo mi je.Ubuntu,nikad vise.
[quote=mladapartizanka81]Imala sam i prije ovaj problem sto cu navesti ali je uvijek rijesen tako sto sam radila reload windows managera ili sa “compiz --replace” medjutim sada to ne moze da popravi situaciju.
Naime,zelim da je compiz upaljen,drugacije necu,medjutim,cim ga upalim nestanu mi minimize,maximize,close buttons na prozorima.Sa metacity je naravno sve normalno.Postoji li solucija za ovo?
BTW sto se tice dekoratora,ista je stvar i sa gtk i sa emeraldom,dakle krivac je compiz.
U pitanju je novi Ubuntu distro[/quote]
compiz se ne pali više ručno, imaš fino sesiju pa biraj
ubuntu
ubuntu classic
ubuntu classic no effects
ubuntu unity2D
možeš ti i ručno ali onda ti je “sama pala sama se ubila”
ps:
-
ubuntu.com
2 .download ubuntu-11.04-arch.iso - burn
- boot
- install
- reboot
- update
- reboot
- install additional drivers
- reboot
- choose your favorite session
- succes, enjoy
[quote=mladapartizanka81]Ma ja kako ovo govno testiram sve vise bugova nalazim.Kritican je!Od videa,muzike,zvuka,da dalje ne nabrajam.Sutra leti sa laptopa onako kako je i dosao.Uzas jedan!Cekam Mint,ubuntu me totalno razocarao.Kada stavim na gtk sa kompizom i ukljucim windows decoration onda ima min,max i close ali onda ne mogu prozore uopste da pomjeram.Totalno pobudalio.Video uopste ne mogu da gledam.Krene video,samo zablokira sve i moram restart uraditi.Iskljucim sve zivo u power postavkama on se opet sam gasi,hibernira,gasi ekran,itd itd.Sto se zvuka tice non stop neko pucanje u zvucnicima.Nekada nece ni da se podigne sistem.Hajmo dalje,sam mi iz cista mira mijenja tastaturu,tj jezik vraca na defaultni iako je bosanski stavljen.
Ma necu vise da nabrajam,zlo mi je.Ubuntu,nikad vise.[/quote]
To tvoje racunalo ne voli ubuntu isto kao sto moje ne voli nista drugo osim debian-a i ubuntu-a.
Kako jedared rekoh, gremlini, definitivno
Ne,ovo je sasvim drugi racunar,ne onaj moj desktop,nego laptop.Znam ja kako kompiz radi ali ocekujem vala da ako mi je prosli ubuntu radio na ovom laptopu besprijekorno,onda ovaj treba da radi isto ili bolje.Takva situacija nije.Vi samo znate komentarisati i mene zezati na fazon-user fault.Ne bitno,ako ne znate kako da rijesim,suvisni komentari mi nece sigurno pomoci.Ali ne bitno,sad je kasno.Letio je sa laptopa svakako.
plačite sa mnom jesenje kiše…
Mah, nije Ubuntu za tebe…
Grohotom se smijem :]
Ma kad ti kažem
Zar nema ispod u postavkama Resize Window, Move Window. Ako je Classic Look skini kvakicu sa Ubuntu unity look plugin itd…
Da dodam imas lijepo fusion icon za pokretanje Compiz-a.
Zar nema ispod u postavkama Resize Window, Move Window. Ako je Classic Look skini kvakicu sa Ubuntu unity look plugin itd…
Da dodam imas lijepo fusion icon za pokretanje Compiz-a.[/quote]
Fusion icon sam uvijek i koristila za to.Ma ne bitno.
evo ovaj tip ako ko nekad naleti na slično dok bude prelistavao forum
enable Proposed updates