Eh ovako, novi sam sto se tice linuxa, jelte, korisstim mandrake 8.1 i sto me najvise muci je spajanje na net. isdn kartica je uredno prepoznata tamo u onom kak se zove nije niti bitno, medjutim nema teorije da se spojim na net, pa bih zamolio sve dobre duse jeli da napisu di ja to grijesim.
ima jos - imam dvd-rom i przilicu, oba uredjaja su prepoznata medjutim nemam pojma kak da prisutpim podacima na njima.
i na kraju pregledao sam masu tutoriala ali nisam nigdje pronasao rjesenje za ovo gore
E pa raja stvarno ste oĆĄtri prema newbies-ma.
Pa dajte malo razumjevanjaâŠZnam âŠvazda kritika zbog toga ĆĄto neznaju
postavljati pitanja. Trebalo bi na napiĆĄem/mo neĆĄto oko toga: Kako
da postavljam pitanje ili kako da prezentujem problem koji imam
sa linux-om?
Kao prvo MikeâŠbez imena ISDN kartice i onog ĆĄto si koristio da se
prikljuÄiĆĄ na net, nemoĆŸemo ti pomoÄi.
Drugo: da pristupiĆĄ DVD i CDRW trebaĆĄ da mount CD ili DVD
ZnaÄi neradi kao WindowsâŠmoraĆĄ klikneĆĄ sa desnim dugmetom
na miĆĄu na DVD ili CDRW ikonu i izabereĆĄ mount. Ili da koristiĆĄ
konzolu sa komandom : mount /dev/cdrom ili mount /dev/dvd ili
to ĆĄto ti stoji u u /etc/fstab dukumentu âŠili jednostavno da se dodaĆĄ kao
user u cdrom grupi (nisam siguran kakva je situacija sa tim u Mandrake-u
Neznam zasto sam ostar? Ako je citao CD howto onda mu nemoramo sve ponovo objasnjavati. Ako je citao manual od mounta takodje ne. Nisam mislio nista lose time.
[quote]Drugo: da pristupiĆĄ DVD i CDRW trebaĆĄ da mount CD ili DVD
ZnaÄi neradi kao WindowsâŠmoraĆĄ klikneĆĄ sa desnim dugmetom
na miĆĄu na DVD ili CDRW ikonu i izabereĆĄ mount.[/quote]
E to recimo na Mdk 9.1 ili 9.0 te neÄe odvesti nigdje, jer Mandrake koristi supermount. Ali 8.1⊠stvarno ne znam, nisam ga nikad koristio pa to je Äudo staro neke 3 godine?
A druga stvar, ne znam na ĆĄta se misli pod âpristupitiâ. Da li Mdk 8.1 uopĆĄte ima ikone za drajvove na desktopu? Koja je to verzija KDEa, 2.0? Koliko se sjeÄam Konqueror 2.x ima sasvim razliÄit sidebar od ovog novog. Nisam uopĆĄte siguran da li u tom sidebaru ima ikona za drajvove. A moĆŸda Äovjek ĆŸeli da pristupi muzici kroz XMMS. Ili tako neĆĄto. Ma broj moguÄih stvari koje je mike imao na umu je toliki da mi treba knjiga da ih nabrojim