Console email client

1. Pine. [NF]
  2. Mutt.
  3. Gnus.
  4. Elm.
  5. Emacs.

koji mozete preporuciti korisniku?
kakva su iskustva?
u cemu vi vidite prednost/manu koristenja console email kliijenta u poredjenju sa nekim GUI email klijentom?

Nisam druge nesto probavao (emacs, hehe), ali bih ti mogao preporuciti PINE. Brz, jako lagan za koristenje, dobro podrzava attachmente …

zar nije emacs = editor, a ne mail client :?:

[quote][quote]

5) Emacs.
[/quote]

zar nije emacs = editor, a ne mail client :?:[/quote]
I mene je ovo iznenadilo, ali tako pise :slight_smile:
www.linuxrps.ru/win-lin-soft/table-eng.html
(nadam se da sam dobro otkucao URL jer ‘opet’ odgovaram sa links-a :))
Vedran je jednom napravio slicnu/istu komparaciju ali ne mogu je sad naci :slight_smile:

E, gdje bas njega sto nije ‘free’ :slight_smile:

Lakse je nabrojati stvari koje Emacs nije :slight_smile:

Pine i mutt :slight_smile:

Upravo sam na Pine stranici nasao da Pine rpm paketi ce raditi ok na RedHat i Fedori, a postoje i velike sanse da rade i na Mandrake-u i SuSE-u…
Da li je neko imao problema prilikom istaliranja Pine-a na SuSE 9.2, odnosno, da li vec postoji Pine na SuSE-ovim instalacionim CD-ovima? (nisu mi pri ruci pa ne mogu provjeriti a interesuje me)

Sto se tice Slackware-a, Pine dodje uz Slackware i nije ga potrebno naknadno instalirati…

Hm. Jedna ruzna stvar mi se sad desila. Ja sam dobio installacione CD-ove od jarana. Ako se dobro sjecam, oni su direktne kopije SuSE-oveih originalnlih CD-ova.
Ja sam takodje skin’o svih 5 CD-ova sa nekog servera. SuSE koji koristim je od prijatelja.
Htio sam instalirati Pine i Mutt (ne da sejtan mira :)) ali su CD-ovi sa kojih sam instalirao SuSE kod kuce. Medjutim, nasao sam kopije one kopije koje sam ja skin’o. Super!
Ukljucim YaST i on pronadje Pine i Mutt ali, da bih instalirao treba mi CD broj 4. Ubacim CD u komp ali dobijem gresku
"!= SuSE Linux AG"
???
Izgleda da ne prihvata CD sa kojeg nije instaliran ili je “prepoznao” da je ovo “internet kopija”?!?!
Zna li neko o cemu se radi? Jel’ mi to ovo sto sam skin’o nekorisna kopija?
???

E, gdje bas njega sto nije ‘free’ :)[/quote]
Ok. uspio sam instalirati i Pine i Mutt.
Nakon par minuta i dvije uspjesno poslane poruke Pine mi se starno svidja. Jedino nisam uspo skontati niakako kako da check mail? sve je ostalo jasno ali nikako da provjerim imam li poste? :slight_smile: Moze li kakav prijedlog?
A Mutt mi se ne svidja uopste.

E, gdje bas njega sto nije ‘free’ :)[/quote]
Ok. uspio sam instalirati i Pine i Mutt.
Nakon par minuta i dvije uspjesno poslane poruke Pine mi se starno svidja. Jedino nisam uspo skontati niakako kako da check mail? sve je ostalo jasno ali nikako da provjerim imam li poste? :slight_smile: Moze li kakav prijedlog?
A Mutt mi se ne svidja uopste.[/quote]

Nasao sam i to: Pine provjrava svakih 2.5 minuta novu postu - osim ako se drugacije ne naredi :slight_smile:
Ili sa CTRL/L.
Medjutim, meni se nista ne desava kada kliknem na CTRL/L?!?
No, mislim da nisam najbolje uradio settings. Gje tacno se treba odrediti username/password?