- Pine. [NF]
- Mutt.
- Gnus.
- Elm.
- Emacs.
koji mozete preporuciti korisniku?
kakva su iskustva?
u cemu vi vidite prednost/manu koristenja console email kliijenta u poredjenju sa nekim GUI email klijentom?
koji mozete preporuciti korisniku?
kakva su iskustva?
u cemu vi vidite prednost/manu koristenja console email kliijenta u poredjenju sa nekim GUI email klijentom?
Nisam druge nesto probavao (emacs, hehe), ali bih ti mogao preporuciti PINE. Brz, jako lagan za koristenje, dobro podrzava attachmente …
zar nije emacs = editor, a ne mail client :?:
[quote][quote]
…
…
5) Emacs.
[/quote]
zar nije emacs = editor, a ne mail client :?:[/quote]
I mene je ovo iznenadilo, ali tako pise
www.linuxrps.ru/win-lin-soft/table-eng.html
(nadam se da sam dobro otkucao URL jer ‘opet’ odgovaram sa links-a :))
Vedran je jednom napravio slicnu/istu komparaciju ali ne mogu je sad naci
E, gdje bas njega sto nije ‘free’
Lakse je nabrojati stvari koje Emacs nije
Pine i mutt
Upravo sam na Pine stranici nasao da Pine rpm paketi ce raditi ok na RedHat i Fedori, a postoje i velike sanse da rade i na Mandrake-u i SuSE-u…
Da li je neko imao problema prilikom istaliranja Pine-a na SuSE 9.2, odnosno, da li vec postoji Pine na SuSE-ovim instalacionim CD-ovima? (nisu mi pri ruci pa ne mogu provjeriti a interesuje me)
Sto se tice Slackware-a, Pine dodje uz Slackware i nije ga potrebno naknadno instalirati…
Hm. Jedna ruzna stvar mi se sad desila. Ja sam dobio installacione CD-ove od jarana. Ako se dobro sjecam, oni su direktne kopije SuSE-oveih originalnlih CD-ova.
Ja sam takodje skin’o svih 5 CD-ova sa nekog servera. SuSE koji koristim je od prijatelja.
Htio sam instalirati Pine i Mutt (ne da sejtan mira :)) ali su CD-ovi sa kojih sam instalirao SuSE kod kuce. Medjutim, nasao sam kopije one kopije koje sam ja skin’o. Super!
Ukljucim YaST i on pronadje Pine i Mutt ali, da bih instalirao treba mi CD broj 4. Ubacim CD u komp ali dobijem gresku
"!= SuSE Linux AG"
???
Izgleda da ne prihvata CD sa kojeg nije instaliran ili je “prepoznao” da je ovo “internet kopija”?!?!
Zna li neko o cemu se radi? Jel’ mi to ovo sto sam skin’o nekorisna kopija?
???
E, gdje bas njega sto nije ‘free’ :)[/quote]
Ok. uspio sam instalirati i Pine i Mutt.
Nakon par minuta i dvije uspjesno poslane poruke Pine mi se starno svidja. Jedino nisam uspo skontati niakako kako da check mail? sve je ostalo jasno ali nikako da provjerim imam li poste? Moze li kakav prijedlog?
A Mutt mi se ne svidja uopste.
E, gdje bas njega sto nije ‘free’ :)[/quote]
Ok. uspio sam instalirati i Pine i Mutt.
Nakon par minuta i dvije uspjesno poslane poruke Pine mi se starno svidja. Jedino nisam uspo skontati niakako kako da check mail? sve je ostalo jasno ali nikako da provjerim imam li poste? Moze li kakav prijedlog?
A Mutt mi se ne svidja uopste.[/quote]
Nasao sam i to: Pine provjrava svakih 2.5 minuta novu postu - osim ako se drugacije ne naredi
Ili sa CTRL/L.
Medjutim, meni se nista ne desava kada kliknem na CTRL/L?!?
No, mislim da nisam najbolje uradio settings. Gje tacno se treba odrediti username/password?