Corel Linux

Mogu vam reći da Corel linux razvaljuje po jednostavnosti instaliranja, konektovanja i priključivanja na mrežu sa window$ima. Ukratko, razvaljuje.

Bilo bi lijepo da i ostale verzije linuxa budu ovako jednostavne za instaliranje i konfiguraciju. Bile bi puno pristupačnije novim korisnicima sa win systema ( kao što sam ja ) da pređu na linux.

Pozdrav od Dine

Koju verziju si instalirao?

Cujem da je Mandrake 8.1 prilicno lagan, da ne kazem previse lagan, za instalirati.

Amila

Imao sam Corel 1.1 i tražim noviju verziju da skinem i instaliram. Bio sam pravo iznenadjen sa instalacijom i konfiguracijom. Pravo lagano. Želio bih da imaju Gnome i malo više pordske i programa za Corel kao za ostale linux-e.

Imam Mandrake 8.1 (koji je prilicno lagan (( čak i za mene levata za linux )) za instaliranje i korištenje ) i skinuo sam novu RedHat 7.2 Beta verziju koju upravo instaliram. Dobio sam od jarana amerikanca Debian Ver. 2.2 koju nikako nisam mogao da instaliram ( ne znam zašto - jel moja greška ili do hardwera ) a tražim i SUSE da probam. Čuo sam da SUSE daje najviše programa za korištenje i probao sam da ga skinem sa neta, ali stalno veza puca i ne mogu da nadjem .iso fajlove kao na mandrake/rh. Želio bih da i taj isprobam pa da vidim koji mi najbolje leži pa da ga koristim najviše u budućnosti.

Ako znas nesto više o suse download ili gdje mogu da nadjem .iso (ako uopste imaju .iso kao rh/mandrake) od suse-ta, reci mi gdje je pa da ga skinem

Pozdrav od Dine

Od SuSE-a .iso ces naci samo LiveEvaluation verziju, a trenutnu skracenu verziju vecinom moras skidati fajl po fajl. To rade vec od verzije 6.4 (cini mi se)…

Ukoliko mislis da koristis SuSE sansaj na Pro verziju i vjeruj mi vrijedi tog novca kojeg platis za njeg…

Corel 1.2 je zadnja verzija ove firme ali se moze koristiti za starije kompove, a i malo je ostrio za ove nove (mada je tacno da je lahak i jednostavan)…[addsig]

Po cemu se razlikuju verzije od SUSE linuxa??? Sta se dobija u osnovnoj a sta u ostalim verzijama i zasto je to dobra investicija i sta to ima u pro verziji da nema u ostalim???

Znas li mozda kako da skinem i instaliram te fajlove??

Ako ih skinem fajl po fajl, sta onda da radim?? Samo da sprzim na cd i pokrenem instalaciju?? I kako da pokrenem instalaciju sa tog cd-a??

Nadam se da ne smetam sa ovolikim pitanjima

Pozdravi od

Dine

Ma ne smetas sa pitanjima samo bi uzelo puno vremena da se detaljno odgovori na njih…

Najjdenostavniji nacin objasnjenja sta dobijes sa Pro ver. od obicne je malo vise aplikacija i sl.

Npr. dobijes 7CD-a i 1 DVD (meni je upravo drago radi onog 1og DVD-a) pa sad skontaj koliko je to aplikacija tako da skoro sve sto ce ti ikad trebati se nalazi na njima a SuSE je i jedna od naj-updatiranijih distroa…

Kod skidanja fajlova - dobijes u stvari jednu skracenu verziju SuSE, a tvoj CD bi trebao da izgleda kao arhitektura kataloga na ftp-u… Ujedno na ftp-u imas readme i sl. fajlove pa prvo njih skini da bi ti bilo jasnije kako i sta da radis…

[addsig]