Fercera. Jedina mana sto su slova mala pa se tesko prepoznaju, ako ko ima ideju kako to popravit… inaace, sve je extra
u planovima je jos pokretanje CS: Sourcea | pokusavao sam ga install ali je padao-> installer corrupted | ovo mi se nekad desavalo i na Windowsu pa ne gubim nadu.
Onda dolazi HL-2 i quake 4 za koji sumnjam da ce biti problema…
Posto vjerujem da si ovo pokrenuo sa wine/cedega, sve sto trebas uraditi jeste da postavis da ti pokrece novie defaultni font sa CSom koji ces staviti u svoj
/home/xxxxx/.wine(.transgaming)/fonts direktorij (mislim da ovako ide putanja…
Ja sam nastelio COD i Age 2:AOK. Sad sredjujem i AOE III.
ali problem pored slova (koji je lagan za rijesit) je sto je FPS: 10
nece ni vise ni manje. Pokusavao sam razne naredbe. Cak sam prebacio u wireframe mod i fps je opet bio 10 :S | konstantno 10ka.
Kada sam ukljucio antialising, opet je pisalo 10, a i meni nije izgledalo nista manje… tako da nije do hardwarea. A i nemoze biti do hardwarea jer mi je graph jaka i driveri su ok (nvidia)
[quote=BAt1sTa]Na koji stranici mogu da skinem Counter Strike 1.6 za Suse 10 ,
da mogu totalno da predzem na Suse.Unaprijed hvala!!![/quote]
Jeli se moze CS 1.6 instalirati na ubuntu 5.10 ako moze bio bi zahvalan da neko kaze gdje moze da se skine.
Hvala svima.
nema CS za jednu ili drugu distribuciju. Postoji jedan jedini, onaj sa *.exe zavrsetkom u nazivu. Stvar je u koristenju cedege. Preko wine-a nemoze. Igra mora podrzavat OpenGL (mada bi cedega mozda mogla podici i nesto sa d3d, al male su sanse)
aldin@mashina:~$ whois 3dbih.org
NOTICE: Access to .ORG WHOIS information is provided to assist persons in
determining the contents of a domain name registration record in the Public Interest Registry
registry database. The data in this record is provided by Public Interest Registry
for informational purposes only, and Public Interest Registry does not guarantee its
accuracy. This service is intended only for query-based access. You agree
that you will use this data only for lawful purposes and that, under no
circumstances will you use this data to: (a) allow, enable, or otherwise
support the transmission by e-mail, telephone, or facsimile of mass
unsolicited, commercial advertising or solicitations to entities other than
the data recipient’s own existing customers; or (b) enable high volume,
automated, electronic processes that send queries or data to the systems of
Registry Operator or any ICANN-Accredited Registrar, except as reasonably
necessary to register domain names or modify existing registrations. All
rights reserved. Public Interest Registry reserves the right to modify these terms at any
time. By submitting this query, you agree to abide by this policy.
Domain ID:D149279623-LROR
Domain Name:3DBIH.ORG
Created On:30-Sep-2007 21:45:42 UTC
Last Updated On:13-Mar-2008 01:53:33 UTC
Expiration Date:30-Sep-2008 21:45:42 UTC
Sponsoring Registrar:Wild West Domains, Inc. (R120-LROR)
Status:CLIENT DELETE PROHIBITED
Status:CLIENT RENEW PROHIBITED
Status:CLIENT TRANSFER PROHIBITED
Status:CLIENT UPDATE PROHIBITED
Registrant ID:DABO-02150397
Registrant Name:Domain Manager
Registrant Organization:3D Acquisitions
Registrant Street1:P.O. Box 122
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Reading
Registrant State/Province:Massachusetts
Registrant Postal Code:01867
Registrant Country:US
Registrant Phone:+1.6178352712
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:3dacquisitions@gmail.com
Admin ID:DABO-22150397
Admin Name:Domain Manager
Admin Organization:3D Acquisitions
Admin Street1:P.O. Box 122
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:Reading
Admin State/Province:Massachusetts
Admin Postal Code:01867
Admin Country:US
Admin Phone:+1.6178352712
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:
Admin FAX Ext.:
Admin Email:3dacquisitions@gmail.com
Tech ID:DABO-12150397
Tech Name:Domain Manager
Tech Organization:3D Acquisitions
Tech Street1:P.O. Box 122
Tech Street2:
Tech Street3:
Tech City:Reading
Tech State/Province:Massachusetts
Tech Postal Code:01867
Tech Country:US
Tech Phone:+1.6178352712
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:
Tech FAX Ext.:
Tech Email:3dacquisitions@gmail.com
Name Server:NS1.SEDOPARKING.COM
Name Server:NS2.SEDOPARKING.COM
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Name Server:
Prvo pozdrav vasem udruzenju…Zelio bi da vas pitam da li znate kako da se smanji lag/ping na counter strike serverima da li postpoji neka caka…SERVERi su podiguti u NEMACKOJ a hocemo igrace iz Balkana…Njima se ping krece oko 50 do 80 da li to moze nekkako da se smanji? Ukoliko moze napisite mi ovdje i mnogo sam vam zahvalan ukoliko pomognete…
Latency problem sa serverima u Njemačkoj tehnički je izuzetno lako riješiti, preselite se u Njemačku
A sad ozbiljno, prvo graničenje je brzina svjetlosti, gruba aproksimacija: na svakih 1000 kilometara razdaljine dodajte 3ms. (tj. 6ms sekundi za dvosmjernu komunikaciju). Ovo važi za jednostavni slučaj “dvije tačke, povezane beskonačno dugim kablom”:
A x----------------x B
Međutim, u praksi to izgleda ovako:
A x-----------------1x1------------2x2----…---------NxN-----------x B
tj. što su A i B više udaljeni, to između njih ima više dodatnih “među” tačaka (hopova) koji također unose dodatnu latenciju. (koliku tačno zavisi od uređaja na hopu, može biti ispod 10ms pa do par desetina ms)
Npr. ako si sa A strane, možeš do sutra “optimizirati” konekciju između tačke A i tačke 1, ali ostaje činjenica da imaš još N-1 tačaka na koje obično nemaš uticaja => ozbiljan gaming server bi se trebao nalaziti:
a) u tvojoj lokalnoj mreži
b) u istom kvartu / kod istog provajdera
c) u istom gradu (mada i tu zna biti gluposti, recimo da link između epn-a i bihneta ide preko hrvatske, lol)
d) u istoj državi
c) na istom kontinentu
…
A da li postoji neki MISLIM nesto da se UBACI na serveru nrp. kao ovaj HLDS BOOST …i da li je on dobar…i da li snanjuje lag a ako smanjujes zna li kako treba da se istalira?
Ja sam instaliro preko Wine CS 1.6, i malo mi zvuk kasni, a to mi je najbitnije u CS, i također nemogu da otvorim konzolu nikako u CS (onu pored broja 1) da ukucam neke naredbe koje mi trebaju.
Zna li netko rješenje?
Sound na Wine rijesavas sa winecfg komandom i ides na Audio izaberi Alsa plus dole pokusaj na Hardware acceleration staviti na emultion i kvakicu na driver emulation. Igraj se malo sa konfiguracijom valjda upali
Ako igra ne radi sa ovom konfiguracijom, vrati na Hardware acceleration stavi Full.
A to sam i radio, na Alsa i OSS mi nikako ne radi, probao sam full hardware acc, i standard i sve, al neide. Tek kada stavim na EsounD driver onda mogu da čujem zvuk, ali kasni, probao sam baš sve kombinacije moguće.
A za konzolu u CS dali netko zna rješenje?
Ja nisam imao problema sa tim. Skinuo sam davno verziju od 250 mega i dva patcha V.23 i V.26 koje instaliram i sve uredno radi. Nisam imao problema igrati cak ni sa basic driverima za graficku (vesa) tako da zaista ne znam sta bi tebi bio problem