eh znaci ja se napravim pametan - sredim kernel 2.6.13 i rebootam… i sve prodje okay dok ne dodje do stavke “creating devices”… tu sistem stoji nekih 30-40 sekundi i onda nastavi… ovaj “fenomen” se ne desava na standardnom kernelu koji je dosao uz distribuciju… ( SuSE )… cudno je sto imam 3 sistema… SuSE 9.1, 9.2_64 i 9.2 i na sva tri imam istu glupost sa kernelom… ima li neko mozda ideju kako da ogranicim moguce uzroke ovog ? nije nista tragicno, ali ipak za obicni reboot sistema mu onda treba 2 minute, a posto su u pitanju serveri… khm… znate kako je
@sahbaz - pa dobro - ali kako standardni suse kernel prodje tu fazu,a kernel koji sam ja kompajlirao ( koji bi trebao biti prilagodjen mom hardware.u ) - steka?
@maher_ - sumnjam da je udev - sve hotplug opcije, i prepoznavanje novog hardware.a sam u susetu iskljucio… poslije kreiranja devicesa se pojavi unos da je nasao mis… i onda sve dalje ide regularno…
Ej Ice ovo se isto meni desavalo na CentOSu, kad dodje do Starting udev … proteče nekih 10-20sec i onda
se tek starta … A pored toga nakon tog kernela prestala je radit mi i mrežna …
@adioe3 - vjerovatno smo previse majstorisali oko kernela… meni sve radi okay, ali eto ta pauza me nekako nervira ( sta cu kad sam radoznao a nije mi jasno sto koci )…
@maher_ - slijedece dobijem kad pregledam postavke za hotplug
ne znam da li se ove postavke odnose na to sto si ti mislio, ali beats me - sumnjam da je do toga…
@babysitter… vjerovatno cu probati tvoju metodu… upravo sam sam pregledao boot poruke i stvarno nigdje ne stoji nista vezano za “creating devices”… sad se pitam ko koga ovdje pravi ludim…poslije tog kreiranja uredjaja, dolazi postavka za mis i onda md driver 0.90.2… hm… nema druge nego stvarno sa tvojom metodom probati, iako mislim da je ovo prije pokretanja neke od RC-skripti…