Da li da Slackware ili da ne?

Nema :frowning: Nažalost naša kolekcija CDova je poprilično zastarjela, a takođe informacija na stranici nije potpuno tačna. Situacija će se nadam se popraviti kada nabavimo pržač.

Eh jasta si primjetio … :slight_smile: Ja sam preselio prije vise od godinu dana :))) Btw. ja se ne sjecam da sam tebe vidjao tamo :slight_smile: (dobro aktivno sam izlazio negdje do augusta 2002. tamo … a poslije rijetko …

[quote]
Pa mislim da ULK ima taj Debian. A nije problem ni taj što si preselio u Sarajevo, svakako u narednih par sedmica planiramo jedan kolektivni dolazak (jedan od narednih četvrtaka)[/quote]

ma bio sam danas u ULK-u i uzeo knoppix … .samo sto je problem sto uz 3.2 nije dosao ni gnome ni OOo a to dvoje mi jako treba :slight_smile:
Hej … hajd kad ces vec dolaziti ako mozes da mi nabavis slackware - sto noviji … dakle
9.kusur … eto … bio bih zahvalan.

Posalji mi URL iso datoteka, pa cemo skinuti slck, kojeg ces moci pokupiti u cetv. (ponesi prazne cd-ove). Posalji ako ti jos nesto treba. OOo 1.1 imamo (imali smo i veceras…).

Poz,

[quote]Posalji mi URL iso datoteka, pa cemo skinuti slck, kojeg ces moci pokupiti u cetv. (ponesi prazne cd-ove). Posalji ako ti jos nesto treba. OOo 1.1 imamo (imali smo i veceras…).

Poz,[/quote]

http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=17
Ako budeš dolazio u Zenicu nazovi dan prije da to pronađem, jer sam ja to već skinuo.

[quote]
Eh jasta si primjetio … :slight_smile: Ja sam preselio prije vise od godinu dana :))) Btw. ja se ne sjecam da sam tebe vidjao tamo :slight_smile: (dobro aktivno sam izlazio negdje do augusta 2002. tamo … a poslije rijetko … [/quote]

Ovo ću shvatiti kao uvredu!
Dok je Hard Rock bio Hard rock ja sam tamo maltene bio dio inventara 8) Isto važi i za stari Puerto Rico (Šarm)
Otkako je Hard Rock Music bar… nema me.

[quote]
ma bio sam danas u ULK-u i uzeo knoppix … .samo sto je problem sto uz 3.2 nije dosao ni gnome ni OOo a to dvoje mi jako treba :slight_smile:
Hej … hajd kad ces vec dolaziti ako mozes da mi nabavis slackware - sto noviji … dakle
9.kusur … eto … bio bih zahvalan. [/quote]

Nije problem. Eto kad budemo dolazili ponjet ću te dvije distribucije. Nama je sastanak u nedelju pa ćemo se dogovoriti oko dolaska tamo.

Vedrane mislim da vas problem tog pržaća odavno prati - trebalo je to riješiti još od one rasprave na odboru…
Ja kad budem dolazio donijet ću Trustix 2.0 (najbolja stvar koja se mogla desiti), Debian Woody, Slackware 9.1, i zadnji Red Hat da kopirate.

Vedrane mislim da vas problem tog pržača odavno prati - trebalo je to riješiti još od one rasprave na odboru…
Ja kad budem dolazio donijet ću Trustix 2.0 (najbolja stvar koja se mogla desiti), Debian Woody, Slackware 9.1, i zadnji Red Hat da kopirate.

Shvati kako hoces … to mi nije bila namjera. Btw. zar se vi LUGZE-ovci niste skupljali u Muhi ???

[quote]
Dok je Hard Rock bio Hard rock ja sam tamo maltene bio dio inventara 8) Isto važi i za stari Puerto Rico (Šarm)
Otkako je Hard Rock Music bar… nema me.[/quote]

Eh … ja sam bio na dvije fotografije na zidu u Hard Rocku :slight_smile: , ali to nije rasprava koja bi se trebala voditi na ovakvom forumu :slight_smile:

Da, nema više lugze foruma :slight_smile: lol

Evo posto sam ja sve zapoceo mozda ja i da zavrsim. Instalirao sam Slackware 9.1 i nevjerovatno ali sve radi. Ovih prvih nekoliko dana sam i vise nego zadovoljan, sve radi, sve je po PS, dokumentacije na kilometre, instalacija softvera ide ko avion (nema dependecies checking, ali ponekad trebam i ja nesto raditi).
SKoro da mogu reci da je Slackware ono sto sam oduvijek zelio! E sada prestaje saltanje distribucija, vidjecemo dokle ce me drzati.
U duhu svega moj telefon je 061/26 26 54 (Sarajevo) pa kome treba SLack 9.1 rado cu mu ga ustupiti. Cijena prava sitnica - 0 KM, ponesite samo 2 prazna CD-a - za njih dobijete dva puna (i to kako lijepo puna).
Ajd uzdravlje ! ! ! ! ! ! !

[quote]
Shvati kako hoces … to mi nije bila namjera. Btw. zar se vi LUGZE-ovci niste skupljali u Muhi ??? [/quote]

Ne, nismo se skupljali u Muhi, skupljali smo se u Pointu, Tini i Cabareu (nekoliko puta u Tropiku).

[quote]
Eh … ja sam bio na dvije fotografije na zidu u Hard Rocku :slight_smile: , ali to nije rasprava koja bi se trebala voditi na ovakvom forumu :)[/quote]

Sjećam se jedne - ti mumija ako nije…

[quote]
Da, nema više lugze foruma :slight_smile: lol[/quote]

Dobro Vedrane, vala ako nas ko može izbaciti iz takta onda si ti to.
I nemoj biti siguran da nema foruma
http://forum.lugze.org/
Ovakvim komentarima kod pojedinih članova stvaraš želju za vraćanje na korijene…

[quote]Evo posto sam ja sve zapoceo mozda ja i da zavrsim. Instalirao sam Slackware 9.1 i nevjerovatno ali sve radi. Ovih prvih nekoliko dana sam i vise nego zadovoljan, sve radi, sve je po PS, dokumentacije na kilometre, instalacija softvera ide ko avion (nema dependecies checking, ali ponekad trebam i ja nesto raditi).
SKoro da mogu reci da je Slackware ono sto sam oduvijek zelio! E sada prestaje saltanje distribucija, vidjecemo dokle ce me drzati.
U duhu svega moj telefon je 061/26 26 54 (Sarajevo) pa kome treba SLack 9.1 rado cu mu ga ustupiti. Cijena prava sitnica - 0 KM, ponesite samo 2 prazna CD-a - za njih dobijete dva puna (i to kako lijepo puna).
Ajd uzdravlje ! ! ! ! ! ! ![/quote]

Drago nam je da si našao ono što si tražio.

Koristim slack nekoliko godina. prije toga sam izmjenjao preko 20 distro-a i vilenio sta da uzmem i na kraju je bio slack. zbog jednostavnosti, a ne komplikacija. u njemu imas sve, od volje ti hoces gotove pakete instalirati ili prevoditi source. source je bolje jer se dosta nauci, a i izgubis i dosta zivaca kad ti fali pokoja biblioteka :slight_smile: na kraju ti mogu reci da i nije toliko bitno koji distro koristis nego sta radis sa njim. ja sam imao par problema sa slackom da je blokirao i verzija 9.0 i verzija 9.1. nije do distribucije nego do RAM-a :slight_smile: zamijenio i sve sljaka. Linux je dobar izbor, Slack je tu da se neki distro voli :slight_smile: nekome je to SuSE, nekome RH, Debian…

Ako nekome treba Slackware (SVE VERZIJE) u Tuzli bujrum :slight_smile:

Pozdrav,
trip0d

Djeste raja,

pa Slackware koristim od '99 godine i kad sam ga poceo koristit ne saltam se ni nasta drugo.

Mislim do covjeka je kako mu se svidja koja distro, btw. sve je to linux.

Takodje ako kome treba slack bilo koja vverzija: maher@inet.ba, il ako vam je nesto nejasno bujrum…

Hajde raja neznam kad cemo se iduci put vidit, al ostajte fini.

cya

[quote]pa Slackware koristim od '99 godine i kad sam ga poceo koristit ne saltam se ni nasta drugo.
[/quote]

Iako mi je 8.1 ostavio vrlo los utisak, za 9.1 moram ubaciti par dobrih rijeci. Pa evo par: “odlican je!” Evo maksuz sam ukljucio ove smajlije da bih mogao prikazati :kul:

Ma daaaaj… malo lošeg humora :wink:

hamo, ponesi Slackware ako budeš dolazio u CSI

Okaz!

Ok.

SLACKWARE POWERED !

Slack je super ! Do prije neka 2 mjeseca koristio sam SuSE8.1 i ostale distroe ali Slack je zakon … Jednostavno, sve fino, i cisto Linux … Nema klik, klik nego tap, tap po tastaturi i onda radi sve zivo :slight_smile: :slight_smile:

:smiley: