Da li neko koristi Zimbra-u?

poceo sam cackati kako da citam yahoo meail-ove na thnderbird-u. medjutim, nasao sam ne nekoliko mjesta da moram promijeniti plan y Yahoo! Mail Plus (i platiti $20 godisnje) da bih to mogao uraditi. ali sam isto tako nasao da ak okoristim aplikaciju Zimbra onda mi je to omoguceno. Plus dobijam calendar i jos tonu nekih pogodnosti" koje najvjerovatnije nikad necu koristiti.

imal’ neko kakvo iskustvo sa Zimbra-om?

client aplikacija ili server ?

client

Ne treba ti nikakva aplikacija za skidanje mailova sa Yahoo acccounta.

Na postavkama tvog accounta imas opciju POP & Forward gdje mozes aktivirati pop3 servis.
Do skora sam koristio Thunderbird i ako se dobro sjecam u opcijama moras promijeniti pop3 port sa 110 na 587 .

[quote=almir76]Ne treba ti nikakva aplikacija za skidanje mailova sa Yahoo acccounta.

Na postavkama tvog accounta imas opciju POP & Forward gdje mozes aktivirati pop3 servis.
Do skora sam koristio Thunderbird i ako se dobro sjecam u opcijama moras promijeniti pop3 port sa 110 na 587 .[/quote]
procitao sam na nekoliko mjesta isto misljenje, ali na yahoo account-u, pod Mail options > POP & Forwarding stoji ovo

[quote]Upgrade to Mail Plus so you can:
* download your Yahoo! Mail in an email client, such as Outlook
* forward your Yahoo! Mail to a different address[/quote]
izgleda da je to nekad moglo ali da su ovi sa Yahoo-a “doskocili” :smiley:

pogledaj ovdje

http://www.techiecorner.com/126/free-yahoo-pop3-email-account-yahoo-mail-sg-and-hk/

[quote=almir76]pogledaj ovdje

http://www.techiecorner.com/126/free-yahoo-pop3-email-account-yahoo-mail-sg-and-hk/[/quote]

[quote]Free Yahoo POP3 Email account available at:-

  • Yahoo Singapore
  • Yahoo Hong Kong
  • Yahoo India
  • Yahoo UK[/quote]
    znaci, za mene (USA) to ne vazi.
    a da sada pravim novi email - to nije rjesenje.

ipak ti hvala.

razmislio o gmail.com-u kao dugoročnom rješenju :wink:

Šta te konkretno interesuje u vezi Zimbre?

ja vec imam google account na thnderbird-u.
licno, vise volim yahoo neg’ google email jer mogu highlight nekoliko email-ova pa obrisati a ne klikati na checkbox-e, sto mogu brisati sa Del tipkom umjesto klikati okolo, sto mi se otvori email u donjem panelu dok i dalje vidim ostale emailove… po meni puno naprednije i puno lakse pregledanje emial-a.

osim ako ima nesto sto ja ne znam ili jos nisam otkrio?

bez pokusaja da pravim kakv rat ovdje, Google me sve vise i vis epodsjeca na M$ sa osvajanjem trzista na svim poljima. nije vise samo search engine nego photo, video, dokmentaijca, kalendar, blogger, … nekako me strah da ne budem ovisam previse o njima…
a, posebno su me razocarali kada je jedan tip napravio blog i napisao stvarno svasta o meni i kad sam trazio da se to izbrise ili bar ispita, odgovorili su mi da je to
sloboda govora" i da svako ima pravo da pise sta god hoce i da oni to ne diraju i da ih boli briga i da angazujem advokata i da…"
:frowning:

ja sam vidio njihove “features”. ali ma kako izgledalo “super, prima de luxe comfort…” - ipak licno iskusvo je najvaznije. e, to me interesuje. ako si koristio kako ti se cini. ili, akomozes uporediti sa thunderbirdom. funkcionalnost, stabilnost, brzina, kalendar… ukratko isplati li se prebaciti sa thunderbirda na zimbra-u

Pa ako si koristio Yahoo webmail onda je to to :slight_smile: zimbra client je “instalirana web aplikacija”, AJAX, izvršava se u firefox instanci… samo ne moraš imati konekciju da bi koristio. Ne znam jel ti to šta pomoglo.

Što se tiče kalendara, vrlo je fin za web aplikaciju :slight_smile: možeš drag operacijom kreirati događaj, mada zna biti malo sporo kreiranje. Generalno je sporije od TB. Ali vidjećemo sa Firefox 3.1 :wink:

[quote=vedran]Pa ako si koristio Yahoo webmail onda je to to :slight_smile: zimbra client je “instalirana web aplikacija”, AJAX, izvršava se u firefox instanci… samo ne moraš imati konekciju da bi koristio. Ne znam jel ti to šta pomoglo.

Što se tiče kalendara, vrlo je fin za web aplikaciju :slight_smile: možeš drag operacijom kreirati događaj, mada zna biti malo sporo kreiranje. Generalno je sporije od TB. Ali vidjećemo sa Firefox 3.1 ;)[/quote]
aha… sad kontam. bas to me i intresovalo…
:slight_smile:

hvala vedrane

na gmailu (webmail) bar nema “1000x1000px” bannera i reklama, bljak :), to me otjeralo sa hotmaila i yahoo-a, ne mogu ih podnijeti radi toga :slight_smile: a i maximalno koristim google pretraživač a ne neki yahoo ili live tako da ne bih da rasparujem :wink: nejse, izvinjavam se na offtopicu, neću više u ovom postu, ako Bog da :slight_smile:

U Thunderbird-u možeš bez problema koristiti Yahoo mail, primati i slati mail-ove sa standardnog (free) Yahoo account-a, bez potrebe da plaćaš za pristup pop3. Instaliraj WebMail addon, te odgovarajući plugin za Yahoo. Sve se nalazi na http://webmail.mozdev.org/index.html

Procedura je objašnjena na stranici. Obrati pažnju samo da staviš iste brojeve portova i u WebMail konfiguracijski prozor i u Account Settings (najbolje neke proizvoljne brojeve iznad 1024). Radi provjereno, bez greške :wink:

Ipak moram kazati, lično preferiram gmail. Podesiš Thunderbird ili Evolution sa IMAP-om i ne moraš više ni zaviriti u web-interface, nema problema sa selekcijama, brisanjem, sortiranjem… koje si spominjao.

pa, mislim da forum i jeste da ljudi drazmjenjuju razlicite stavove i svoja iskustva. :slight_smile:

ja goristim google pretrazivac. yahoo jedino email. ne sjecam se kad sam koristio bila sta drugo na yahoo.
medjutim, nesto sto je osnovno a fali (bar meni) na gmail-u je sortiranje email-ova drugacije neg’ po datumu. tacno da mogu koristiti pretrazivac pa izdvojiti neke, ali meni je nekoliko puta trebalo da poredam sve email-ove po posiljaocu i nisam uspio. ne kontam da su to “previdjeli”. cak i SquirrelMail ima mogucnost sortiranja :smiley:

a, onda brisanje: kliknem na email pa onda pritisnem shift pa onda kliknem na email i tako oznacim 20-30 emailova i sve ih obrisem. na gmail-u moram klikati 20-30 puta. najmanje. plus koji put profulam checkbox :smiley:

no, svako ima svoje. ja ovo govorim ne da tebi “osvjetlim” put ego samo svoje iskustvo…
:wink:

[quote=meho_r]U Thunderbird-u možeš bez problema koristiti Yahoo mail, primati i slati mail-ove sa standardnog (free) Yahoo account-a, bez potrebe da plaćaš za pristup pop3. Instaliraj WebMail addon, te odgovarajući plugin za Yahoo. Sve se nalazi na http://webmail.mozdev.org/index.html

Procedura je objašnjena na stranici. Obrati pažnju samo da staviš iste brojeve portova i u WebMail konfiguracijski prozor i u Account Settings (najbolje neke proizvoljne brojeve iznad 1024). Radi provjereno, bez greške :wink:

Ipak moram kazati, lično preferiram gmail. Podesiš Thunderbird ili Evolution sa IMAP-om i ne moraš više ni zaviriti u web-interface, nema problema sa selekcijama, brisanjem, sortiranjem… koje si spominjao.[/quote]
ovo mi se opasno svidja… odoh pogledati o cemu se radi…
:slight_smile:

mozda nema sortiranje, ali ima prebrzu pretragu :slight_smile:

imam dobro auto. ne moze u rikverc, ali se lako okrece u mjestu…
:smiley:

to je jedna od naprednih opcija batmobil :smiley:

da, a grupisanje konverzacija ? to nisam nigde video, a veoma je korisna stvar, keyboard shortcuts, odlican spam filter, mobile aplikacija … und so weiter