ja bih imao samo pitanje, neko na posljednjem sastanku u NDC (da ne spominjem konkretno imena na forumu )
spomenu mogucnost odlaska u Zagreb na konferenciju linux korisnika, u organizaciji ULK-a ( koliko sam upratio za clanove udruzenja ).
Pa me zanima kome se treba prijaviti, kakav je plan? Volio bih otici ( malo da se vidi Zagreb, i sta pametno cuje, sve ovo naravno ako uspijem srediti da budem odsutan sa posla ). Znaci da li je broj clanova ULK-a ogranicen i slicno ako neko zna nesta vise.
I ja sam zainteresovan za odlazak na Cluc, pa ako ULK ima neki dogovor već bilo bi lijepo da se svi dogovorimo, a ne da plaćamo punu cijenu…[/quote]
Pa to je i cilj pitanja koje sam postavio.
Članovi ULKa ne plaćaju kotizaciju na konferenciji. Pošto konferencija traje tri dana, postoje tri opcije za noćenje: hotel, hostel ili spavanje kod nekog od članova HULKa, sve zavisi kako se dogovorimo. Prevoz se naravno plaća. Oko organizovanja stvari u Zg, pomoći će nam HULKovci, tako da to ne bi trebao biti problem.
Dakle, javite mi ukoliko ste zainteresovani, pa da nešto organizujemo.
Od predavača dolaze Rasmus Lerdorf (PHP), Russ Nelson (OSI), Ted Ts’o (Linux kernel, Kerberos, IETF, …), te Casas (covjek koji je vodio uvodjenje Linux u extramaduru) i dr.
Članovi ULKa ne plaćaju kotizaciju na konferenciji. Pošto konferencija traje tri dana, postoje tri opcije za noćenje: hotel, hostel ili spavanje kod nekog od članova HULKa, sve zavisi kako se dogovorimo. Prevoz se naravno plaća. Oko organizovanja stvari u Zg, pomoći će nam HULKovci, tako da to ne bi trebao biti problem.
Dakle, javite mi ukoliko ste zainteresovani, pa da nešto organizujemo.
Od predavača dolaze Rasmus Lerdorf (PHP), Russ Nelson (OSI), Ted Ts’o (Linux kernel, Kerberos, IETF, …), te Casas (covjek koji je vodio uvodjenje Linux u extramaduru) i dr.
Pozdravi,
Amila[/quote]
Ja se prijavljujem, dobro bi bilo da se organizujemo.
Smjestaj u ZG mozemo skontati nekako, malo je nezgodno sto se trazenje spavanja uzima vrijeme a
ne vidim neko rijesenje da se online rezervise …ili da se kontaktiramo sa nekim od clanova HULK-am da nas samo uputi ka najpovoljnijem rijesenju vezano za smjestaj, npr pogodne lokacije.
Već sam, čini mi se, rekla da će nam HULKovci pomoći oko pronalaženja prostora za spavanje, tako da ne vidim da je to problem. Treba samo javiti koliko ljudi dolazi i koliko dana ostaje. Konferencija traje od 19-21.04.
Jos kad bi ti isti HULK-ovci bili kadri od svojih sponzorskih sredstava platiti barem smjestaj u hostelu u Zagrebu ili drugdje za ucesnike (citaj clanove ULK-a) onda bi to bilo nesto sasvim lijepo. Ovako, kostat ce vas dosta i hrana i smjestaj i prevoz + nepredvidjeni troskovi. Zagreb nije nimalo jeftin grad.
Još da nam daju i džeparac od po 1000 kn pa da svi budemo sretni i zadovoljni. Ja mislim da je super gest i to što su se ponudili da nam pomognu u pronalasku smještaja.