Ja sam do skoro koristio po defaultu CURRENT GENERIC uglavnom sa ftp.slackware.at-a ali sam se neÅ¡to bio zagalvio oko ISDN ( Asuslink128 ) call-back-a pa sam pristupio drugoj opciji. Malo po malo pa se izglavilo ali se i uvjerio da je i prva opcija ( GENERIC ) zadovoljavajuća za preko 80% sluÄ ajeva - gledajući generiÄ ku mapu i sve ukljuÄ ene module…Barem za moje potrebe…A Vi ?
Ja sam zbog toga i presao na Slack, jer sam cuo da je zakon kada je to u pitanju…
ko hoće još malo eye candy-a, reiser4, shfs, suspend ne treba tražiti dalje od http://iphitus.loudas.com/archck.php
Natjeraj ti na Debian Sargeu (još x64 bitnom) da sve radi bez svježeg kernela?
Si si, imam vaniliju svoju divnu … nefunkcionalnu … odličnu.
Odgovor je definitvno da, jer tako ces dobit i performance i boga oca.
Jest jer fakat nemam zivaca ni za kompaljiranje nit boga oca, tako je lijepo uzet test26.s tokom instalacije, al sad odgovorno (ko i prvi put) da je ovo najgori kernel (2.6.13.x) ma ikad, moze radi on i od 14e al ako si ga ti kompajliro.
A samo onako instaliran zajedno sa slackwarem je najgore moguci kernel ikad, bar kod mene.
Sad evo trenutno koristim genericki 2.4.31 malo pocackan za neke stvari da rade, al znate sta? Ja matere mi ne kontam se ni micat na 2.6 dok slackware zvanicno ne stavi 2.6 kernel ko defaultni, a ne igra se sa njim (i stavi bas verziju) ko da je 2.6 juce izaso.
Fakat je ona pametna, “if it aint broke, dont fix it”