Damn Small Linux

Zdravo.
Zbavio sam Damn Small Linux od nekih 50 MB, zelio bi ga instalirati na racunar. Nrenutno an racunaru imam 2 hard diska, na C je win XP, a na D je ima samo neki pjesama, i mogu li ikako ovaj linux instalirati na D i hoce li obrisati ista sa D. I mogu li istovremeno koristiti dva operativna sistema? Mislim da budu na jednom racunaru?

Mozes instalirati linux na dio tog D diska. Trebas da particioniras disk. Pogledaj http://start.linux.org.ba i http://howto.linux.org.ba. Koliko ja znam DamnSmall Linux je Bootabilna distribucija, snimis je na CD, i bootas sa CD-a. Tako da nema potrebe da je instaliras. Ako vec zelis “pravi” linux onda uzmi neki drugi, jer taj moras da prepravljas. Obzirom da si pocetnik to bi ti stvaralo probleme. Nabavi mandrake,suse ili redhat pa probaj. A do tada isprobavaj DamnLinux sa cd-a. Manja je vjerovatnoca da ces nezeljeno obrisati podatke.
Takodje mozes pogledati i http://slax.linux-live.org/ to je “live” distribucija zasnovana na slackware linux-u, ili http://www.knoppix.org/

Pozdrav,
trip0d