Dani otvorenih računarskih sustava - Zagreb, 16-18 April

Kost nas je zamolio da postavimo obavještenje za ovogodišnju DORS/CLUC konferenciju u Zagrebu.

[quote=“Vlatko Kosturjak”]Drago nam je najaviti da će se i ove godine, od 16. do 18. travnja, održati 15. manifestacija Dani otvorenih računarskih sustava / Hrvatska konvencija korisnika Linuxa DORS/CLUC 2008.

Suorganizator ove središnje i najstarije hrvatske manifestacije iz područja otvorenih sustava, operacijskog sustava GNU/Linux, normi u informatici i Open Source filozofije, i ove je godine Središnji državni ured za e-Hrvatsku. Manifestaciju operativno i programski vode partneri Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK) i Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen).

Prva dva dana bit će konferencijskog tipa, u kojem će nastupiti neki od najznačajnih europskih razvojnih inženjera GNU/Linuxa i Open Source-a i promotora otvorenih normi: Alan Cox iz Red Hata, jedan od glavnih programera jezgre Linuxa, Harald Welte (Netfilter/IPtables), Machtelt Garrels (autorica Linux priručnika i radionica o OpenDocument Formatu), Andrew Shitov (Moscow.pm, PERL), Wim Vandeputte (OpenBSD) i mnogi drugi domaći i strani autori. Treći dan predviđen je za seminare i radionice.

Radujemo se Vašem dolasku![/quote]

Ovo bi bilo dobro otici posjetiti :confused:

Mogli bi napravit road-trip do Zagreba? Hocel ic iko na ovo?

Ja bi iso, ocemol?

Mala ipravka:
Ja idem, ako se oce djuture jos bolje.

@Adis, imal kakva kombinacija da se ostane sve dane, da se noci nesto ili da ganjam sam to?

Ne vidim da su organizirali nešto za spavanje i slično, probajte kontaktirati Vlatka direktno na mail: vlatko.kosturjak at gmail dot com, možda vas može posavjetovati.

Ako vas ide 2-4, najzgodnije da iznajmite stan na par dana, jeftinije je od hotela i sličnih gluposti.
Također, vjerovatno ćete morati platiti kotizaciju (ako ne bude ove besplatne, minimum je 700Kn), te još ~ 1000Kn za radionice treći dan.

Sumnjam da ću ići, mada bih volio bradonju poslušat …

@Adis, ok tnx.

@adioe3, ajd pm me, ako ces ic, i ostali ko oce da ide nek se javi. Ja cu sad da kontakiram Vlatka da saznam za vise info.

Ljudi, cuo sam se i ranije sa kost-om na irc-u, al evo sad sam i dobio sve informacije na mail.

Imamo fenomenalan deal, ljudi nas oce ugostit i sve, znaci svi oni koji su zainteresovani nek mi se jave na PM! Sto prije to bolje.

Helem, stvar je zavrsila… bili smo absinth i ja…

nebih analizirao sad predavanja pojedinacno… ali uglavnom… bilo je predavanja sa zvucnom temom ali bezze obradjena i obratno…

prije svega mi je drago da uopste ima neki malo veci opensource event gdje nam nije veliki zahmet otici…

karta 80 km, kotizacija… (zavisno od paketa - 50%) i smjestaj… (to je nesto preko absinth bilo sredjeno)
i jos sto smo pojeli i popili :)…