DebConf5

Pozdrav svima iz danom okupane Finske sa Tehnickog univerziteta u Helsinkiju. Prvi je dan konferencije, tek sto sam stigao imao sam priliku da se upoznam sa nekim od glavnih ljudi iza Debian GNU/Linuxa. Probacu staviti ovdje par slika, idem da se naspavam :slight_smile:

1. odakle ti u Finskoj?
  2. kad ce slike ?

kratko i jasno :smiley:

Pozdrav

Ice

Sapphire legendo :). Daj salji te slike sto prije. Ejj samo da te pitam jesil ti zavrsio sa updateovanjem onih .iso image-a na serveru. Cujemo se.

Slike su poslate na lugzdk mailing listu, a radi na tome da ih postavim na nas server i da ih objavljujem i ovdje. Ahmede, osvježavanje Sarge imagea je završeno, samo treba da ih prebacim na svoj hard disk. Vidjecu to kroz par dana da li ce nam biti potrebni. Cu, sapphire

Jarane otici na tehnicki univerzitet u helsinki za linuxasa je 'ko otić na Ćabu :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

hehe
pozdrav,
trip0d

Sapphire Hađžija !

lol
Osjecam se kao u hackerskom raju, ako bas hocete. Evo par detaljcica, zivim, jedem, spavam, prevodim, surfam, uzivam sa geekovima iz cijelog svijeta. Konekcija, hahahahha, konekcija je gigabitna, hehehehe nevidjeno zaista, npr. jedan DVD (4.7GB) se preuzme u roku od 7 minuta. Kada preuzimate datoteku stoji npr. 7000 kB/s (56 Mb/s) phihihihihihihihih Kako su samo ljudi razmazeni, i onda im ja pocnem govoriti o stednji bandwidtha. Znate sta je jos provala, ovdje niko ne koristi CD/DVD, zato sto ljudi sve preuzimaju s mreze … Toliko za ovaj put :slight_smile:

P.S. Linux was invented here!

Sad znas kako je meni :lol: :wink:

Evo maloprije sam postavio galeriju sa slikama. Za sve zaintersovane, posjetite:
http://sapphire.lugzdk.ba/gallery/

Vozdrica ,
sapphire :icon35: +salut+ :D/

Lijep pozdrav Sapphire,

Možeš li neke od tih slika koje ti se najviše sviđaju postaviti u direktorij webmastera pod imenom desavanja. Naime, hoću da skupim sve važne slike, i da ih objavim. Hajde molim te to sredi i lijepo se provedi.

Sa poštovanjem

Moke ovo je tek alpha vezija galerija. Slike cu sprziti na CD u punoj rezoluciji, pa mozes probrati kad dodjem. Ako ti se ne zuri.

Respect,
sapphire

Lijep pozdrav,

Nije neka posebno velika frka iako bih to volio da središ ako možeš. Ova galerija je super. I nemoj mi ništa postavljati ukoliko ne staviš onu sa Amayom.

Sa poštovanjem

Btw, svratite i na ove galerije od drugih geekova:

http://www.debconf.org/gallery/debconf5