Debian GNU/kFreeBSD is a port that consists of GNU userland using the GNU C library on top of FreeBSD’s kernel, coupled with the regular Debian package set.
Baš me interesuje na što ovo liči i kako će se pokazati u odnosu na postojeće sisteme. Mada je malo freaky…
Imam ga na sistemu i radi veoma lepo. BSD kernel je po sebi veoma dobar a Debian i apt su proverene stvari tako da spoj ovoga moze biti veoma korisna stvar, narocito za neljubitelje linux kernela. port ce biti kada bude dovoljno korisnika…
Debian GNU/kFreeBSD is a port that consists of GNU userland using the GNU C library on top of FreeBSD’s kernel, coupled with the regular Debian package set.
Baš me interesuje na što ovo liči i kako će se pokazati u odnosu na postojeće sisteme. Mada je malo freaky… :D[/quote]
Hmmm, ovo, s druge strane, dobro napreduje, ali se ocigledno ne uklapa pretjerano dobro u Debianov “drustveni ugovor” - Nexenta: http://www.gnusolaris.org/gswiki/Nexenta_OS
U pravu si prijatelju da nije sve cisto, ali prije nego zapocnemo supljiranje i pametovanje,
sve je vec objasnjeno na lists.debian.org i na spomenutoj stranici, naime, licence su jos uvijek problematicne.
Ako se pravi Debian port nekog kernela, onda taj kernel mora da zadovoljana DFSG (Debianove smjernice slobodnog software) i mora biti u skladu sa DSC (Debian Social Contract - Debianov drustveni ugovor), a ne samo GNU/GPL/FDL ili Solaris Open Licence ili sta vec. Mada kako ovaj port napreduje u smislu portanja, tako se i njegova licenca izgleda modifikuje, tako da mozda nesto i ispadne od svega, recimo Debian OpenSolaris port, ko zna…