Nakon Ubuntu-a, neko se sjetio napraviti i installer za Debian koji se pokreće iz Windows-a.
Radi se o exe fajlu koji nakon starta skine netboot-Debian-Installer i pokreće se punopravna
instalacija - postoji izbor izm. stare konzolaške i nove grafičke. Slijedi onda kratki reboot i
boot loader korisnika baci u već poznatu Debian instalaciju.
Sjajna stvar! Ako ikad izađe BHLD 2, obavezno treba staviti ovo ili nešto slično naime, mnogi bi rado probali Linux ali im je BIOS prekonfigurisan za boot sa hard diska a ne znaju to sami promijeniti…
Cini mi se da i Mandrake (7) imao slican fol po meni malo GAU userfrendly(ji)
medjutim niti ovaj nije los (ako je podnosljiva net instalacija radi Volumena i brzine i vremena),…da mogucnost installa sa CD-ROMa bi bila intresanta ali sa tim bi se izgubio smisao koristenja istog…(cemu install preko wina ako imas vec Distro install CD,…mozda radi mogucnosti installa gruba i bootanja preko NTLDR tj. boot.ini, mada se i ovo moze odraditi bez potrebe gore navedenog) brzina installa sa mojih 16.000kbit/s po def serveru bi trajala godinama
Trebalo bi radije u Live/Install BHLD2 integrisati par prezentacioni flashova : koristenje, konfiguracija, install (u dual i single modu) i sl. nego integrisati ovakvu vrstu install opcije jer korisnik nemoze izbjeci pojmove : particioniranje,/,swap,mjesto installa gruba… u prvom slucaju korisnik nije ovisan o windowsu i “konekciji” a i imace mogucnost nesto i nauciti o tome.