Debian Squeeze KDE 4.5.2

Trazio sam i nisam uspio naci dakle, kako upgrade-ovati debian na zadnji KDE i da li uopste moze? Mora li se upgrade-ovati na sid da bi bio zadnji KDE?

Debian Squeeze 64 bit.

Mislim da treba upgrade na sid uraditi. Neki specifican problem sa KDE?

Sid trenutno fura 4.4.5, a to će ostati tako dok god je Testing zamrznut, jer je najveći fokus sad da se što više bugova uništi do izlaska Squeeza kao stabilnog Debiana. Tek onda će doći veliki val updatea u Sid, pa onda nakon 10ak dana najvjerovatnije i u Testing (odnosno Wheezy kako će se tad zvati). Piše da će 4.5 biti dostupan preko drugih repozitorija (nekih testnih ili možda experimental), a na ovoj stranici će pisati kad:

[quote=“http://pkg-kde.alioth.debian.org/”]August 24, 2010
As Squeeze has been frozen, Debian will ship Squeeze with KDE 4.4.5. Unstable repos will have 4.4.5 too until Squeeze release. KDE 4.5.x will be available via other repo some time later.[/quote]
http://pkg-kde.alioth.debian.org/

openSUSE je jako dobra i stabilna KDE distro, a tamo se vrlo lako dođe do najsvježijeg KDE-a. Kubuntu nisam odavno testirao, kao ni Mandrivu. Arch ima dosta stabilan KDE 4.5 trenutno, ali zahtjeva više vremena oko namiještanja.

Ma jok, nego sam htjeo latest ima dosta prednosti.

Meni 4.5 znatno brže radi, a Kwin do sad jedini može na mojoj nvidia kartici furati desktop efekte bez da video gubi vsync. A 4.5, uz svu šminku, mi manje zagrijava komp nego Gnome. Barem je na Archu tako. A i na Squeezu je bilo slično sa zagrijavanjem.

@boby: Izgleda da ovaj repozitorij daje 4.5.1, pa probaj. Naravno, ovo je neki nezvanični izvor, pa budi na oprezu.
Dobro obrati pažnju na upute:

http://qt-kde.debian.net/