Debian versus Slackware

Nasao sam repositories u apt-getu, no sada kod komande:

Dobijem poruku da rivafb smeta nvidia-module. Kako to riješiti?

iskljuciti podrsku u kernel-u za “rivafb” tj. iskljuciti rivafb driver u kernelu :slight_smile:

[quote]
i da ne trazim dalje … svaki put ista prica…svako preferira svoju distro a ne daje nikakve prave razloge za to !.. [/quote]

Izgleda da je covjek upravu.

@AbsintheSyringe, imash previshe “emotivan” pristup tom svom slackwareu … maltene si ogluvio od njega pa ne cujesh za druge distro’e :wink: no offence, ali priznaj da te nista ne bi natjeralo da ostavish slackware ? Ljubav bez granica … :wink:

adioe3, mislim da se kernel-headers nalazi na 3. cd-u, drugim rijecima nisi ga morao skidati sa neta … ja sam glx iskljucio i onda sam “ugasio” X, otishao kao root u konzolu i pokrenuo instalacioni fajl i sve je proslo bez imalo bola … “suosjecam sa tobom” :wink: To ti je cijena modernih racunara … Zato na mojoj kanti sve prolazi bez mane :slight_smile:

Ja sam nesretnik morao

i onda sam uzeo nv driver sad cu probat skontat kako instalirat nvidia drivere za xorg jer imam kao i u ubuntuu malo pomjeren screen udesno (da se to nastimat u linuxu ali kada moj buraz udje u windowse sad je njemu pomjeren screen ulijevo :lol: ) Uglavnom ovo postam iz Debiana i beskrajno sam sretan.

I moze li mi itko napisati detaljan guide kako da iskljucim riva fb bez recompiling the kernel …

Thanx,
adioe3 :stuck_out_tongue:

Uskoro stranica debian.linux.org.ba na kojoj ce biti dosta savjeta za Debian GNU/Linux. Izmedju ostalog i za nVidia drajvere.

Koristiš one tipke na monitoru za štimanje? nemoj :slight_smile: imaš naredbu xvidtune kojom možeš softverski pomjerati ekran.

Safire, zašto ne krenuti sa savjetima na
http://start.linux.org.ba/Debian
pa ćemo poslije poddomenu?

@che.guevara - Heh, ma ja kad volim volim :smiley:

http://serios.net/content/debian/nvidia/display-driver-through-apt.php
Isto je za xorg.

Vedran: Zato sto nisam ljubitelj wikija.

:frowning: znači neko će morati sve što otkucaš prebacivati u wiki :wink:
Wiki omogućuje meni i drugima da ti pomognemo pri pisanju dokumenata, ako ne želiš - ok.

Daleko od toga da ne želim. Nastojat cu da promijenim misljenje.
Do tada, obaveze… :slight_smile: