Evo stigao je dan kad mi je donesen moj Sarge (samo prvi DVD al’ nema veze)… Ubacio sam CD i pokusao pokrenuti instalaciju kao Ubuntu, tj. expert + enter … I on se zamrzne (nije nasao nv_sata). Onda ga lipo restartam, uzmem 2.6 kernel i sve prodje glatko. Medjutim, kada sam startao ga (1st boot) gdm nece da starta dobijem error (EE) No screens found. Sada upalim (bloody, goddamn, idiotic) Windows (koji je tu samo zbog buraza jer on ima neke issues sa Linom) i surfam, googleam, askam, etc. Nasao sam i upute i rjesenje i evo moj slucaj dosad:
Moja konfiguracija je AMD64 Athlon 3000+ , nVidia nForce 4 chipset (ASUSova maticna, SLI Deluxe), nVidia GeForce 6600 GT (nisu mi stavili SLI graficku gadovi jedni!), mis i tast. su wireless Logitech Cordless Desltop Pro.
Nakon puno foruma otkrio sam da trebam nVidia drivere za graficku (probao sam u XF86Config-4 stavljati vga ili vesa, ne pali) pa sam ih skinuo za x86_64 (1.#.7676…). Probao instalirati, neki error … bla bla … samo extractujem probam make install … nece … Opet na %$#&$ Windowse… Onda otkrijem da nVidijin installer i Debian se ne vole plaho nego treba skinuti kernel-headers, nvidia-glx (imam spisak uglavnom)…
NO, to treba skinuti pomocu apt-geta a ja jedan Ubuntu GUI newbie user! Nema veze, otkrijem ja aptitude i instaliram pppoeconf, pokrenem nastimam i super… Radi apt-get.
Krenem skidat, skinem gotovo sve i dodjem do apt-get install nvidia-glx i nvidia-glx-dev i ne moze mi naci paket na netu.
Zna li iko koje repositories da dodam da ovo radi (jer mi je momentalni sources.list jedan file sa 100 nekih dodanih repositories i nema nista)?
I da li grijesim u necemu u proceduri?
P.S. Slazem se da bi Slackware trebao poraditi malo na GUI-u, i smatram da bi trebali napraviti izbor instalacija (graphical za newbies, standardna sadasnja za regular slack users).
Thanx once again.