Dell + preinstalirani Linux = istina

Cuo sam iz pouzdanih izvora da je Dell odlucio da u roku od nekoliko nedjelja pocne prodaju izabranih desktop i laptop racunara sa preinstaliranim linuxom. Radi se o racunarima namjenjenim i za kucnu i za poslovnu upotrebu. Cim dode zvanicna potvrda javicu sa linkom do nje.

Stvari se krecu u dobrom pravcu! :slight_smile:

[quote=DadoV]Cuo sam iz pouzdanih izvora da je Dell odlucio da u roku od nekoliko nedjelja pocne prodaju izabranih desktop i laptop racunara sa preinstaliranim linuxom. Radi se o racunarima namjenjenim i za kucnu i za poslovnu upotrebu. Cim dode zvanicna potvrda javicu sa linkom do nje.

Stvari se krecu u dobrom pravcu! :)[/quote]
Nadam se da Bili nije čuo za ovo…

http://www.dell.com/content/topics/global.aspx/ideastorm/ideasinaction?c=us&l=en&s=gen

Izgleda da liste sa zeljama/protestima ipak ponekad daju rezultat :wink: :smiley: .

[quote=aNTropocentrio][quote=DadoV]Cuo sam iz pouzdanih izvora da je Dell odlucio da u roku od nekoliko nedjelja pocne prodaju izabranih desktop i laptop racunara sa preinstaliranim linuxom. Radi se o racunarima namjenjenim i za kucnu i za poslovnu upotrebu. Cim dode zvanicna potvrda javicu sa linkom do nje.

Stvari se krecu u dobrom pravcu! :)[/quote]
Nadam se da Bili nije čuo za ovo…[/quote]
Bill je vjerojatno osjetio odakle puse vjetar pa zato toliko zainteresiran da se potpise i sa RedHat-om slican ugovor kao sa SuSE-om.

MS smatra da sjedi na ogromnom broju patenata (od kojih su mnogi diskutabilni kao recimo njihov skori pokusaj da patentiraju RSS tehniku kao svoj izum) i racunaju sigurno da ce uz pomoc svojih stalno ratobornih advokata moci da muzu dolare i od Linux korisnika, a sve po principu “Ako ih nemozes pobjediti - pridruzi im se”.