Intersuje me da li je moguce kreirati Desktop button kojim bi, kada se klikne na njega, minimizirali svi prozori i pojavio desktop (kao sto ima Windows, Mandrake, a cini mi se i Fedora?)
Da li j moguce programirati Windows key da se njime starta Menu, kao kod Windows-a?
Kako mogu promjeniti da se direktoriji i fajlovi otavraju sa dvostrukim klikom umjesto jednog klika? Ovo me izludjuje. Non-stop startam neke fajlove koje kocu samo da “naglasim”.
Hocu da instaliram neki program (konkretno gFTP). Da li je moguce ga instalirati preko Yast-a (i ako ‘Da’ - kako) ili moram “manuelno”?
Koji preporucujete server(-e) za update pomocu Yast-a?
Intersuje me da li je moguce kreirati Desktop button kojim bi, kada se klikne na njega, minimizirali svi prozori i pojavio desktop (kao sto ima Windows, Mandrake, a cini mi se i Fedora?)
[/quote]
Desni klik na KDE panel -> Add to panel -> Special button -> Show desktop
[quote]
Hocu da instaliram neki program (konkretno gFTP). Da li je moguce ga instalirati preko Yast-a (i ako ‘Da’ - kako) ili moram “manuelno”?
Da li j moguce programirati Windows key da se njime starta Menu, kao kod Windows-a?
Kako mogu promjeniti da se direktoriji i fajlovi otavraju sa dvostrukim klikom umjesto jednog klika? Ovo me izludjuje. Non-stop startam neke fajlove koje kocu samo da “naglasim”.
hvala unaprijed za bilo koji odgovor! :)[/quote]
desni klik na “start meni” -->add–>special button–>desktop acces
nisam nikad probao…moyda ima provrti se po control centru
pokreni control centar–>peripherals–>mouse–double click to open files…
prvo provjeris ima li ga medju paketima koji su standardno na cd-u: yast, install and remove software, search “gftp”, posto ga nema, skines taj rpm paket sa interneta, kliknes, desnim na taj file–>action–>install with yast, i ako nemas nekih dependencies to bi bilo to
nisam ni ovo… (konekcija mi je 56k)
nema na cemu, salji dalje!!!
Ako ti nije proradilo automatski znači da ti nije dobro prepoznata tastatura. Probaj u kontrolnom centru pod Accessibility / Keyboard Layouts potražiti svoj model tastature ili barem sličan.