Dijeljenje konekcije u Linux Minut-u pomoc!?

KOnacno izadje i ovaj novi mint i naravno predobar je:-).Uglavnom,situacija je ovakva:

Desktop koristi ovaj Linux Mint i on ce mi biti host.Takodje desktop ima wireless karticu,a laptop koristi windows xp sp3 i ima takodje wireless karticu.Ono sto zelim jeste da adsl konekciju share-ujem i saljem bezicno na laptop.Ovo sam sve naravno uspjela u windows-u,dakle kada i laptop i desktop koriste isti os,a to sam fino uradila tako da sam napravila ad-hoc na oba racunara a onda adsl konekciju share na wireless i sve je bilo ok.
Sad bi ovo isto htjela ali da desktop radi na linux mintu.Ja sam uspjela konektovati bezicno(dakle adhoc) laptop i desktop,dodjelila sam ip adrese kao i sto sam u windowsima kada su oba koristila windows os i preko firestartera sam omogucila internet connection sharing.

Za “internet connected network device” u firestarteru sam navela “dial-up device(ppp0)” a za “local network connected device” sam navela wireless device(wlan0).Naravno,nemam konekcije na laptopu i negdje pravim gresku ili nesto drugo pa ako ko zna moze li mi objasniti!?
Probala sam sve kombinacije ali ne ide:-(

dodati vanjski dns? to se meni gubi redovno

Pa kako to tacno mislis “vanjski”?Ja sam dodala ona 2 dns-a za adsl od bihneta (195.222.32.10 i 195.222.32.20)!??

Pa kako to tacno mislis “vanjski”?Ja sam dodala ona 2 dns-a za adsl od bihneta (195.222.32.10 i 195.222.32.20)!??[/quote]
e to. nish, samo pitam :smiley: