Imam formular koji moram doraditi. Trebam dodati polje za drzavu. To je ok. Trebam dodati i polje za “State” (USA verzija formulara) ali tako da ako neko izabere USA onda se pojavi drop-down menu sa USA states, a ako nego odabere Kanadu onda se pojavi drop-down menu sa kanadskim provincijama, a u svakom drugom slucaju se pojavi cisto text field.
Vidjao sam ovako nesto na mnogo mjesta. Npr. http://www.GovDeals.com/index.cfm?fa=Main.AdvSearch Zavisno od “Timing” se aktivira “Within”. A, zavisno od “Within” se mijenja vrijednost u “State”, “Seller Name”… Pa cak zavisno od izabrane vrijesnosti po “States” mijenjaju se i vrijednosti pod “Seller Name”…
Ovo je uradjeno u javascript-u, to mi je poznato. Medjutim, ja sam tabula rasa za javascript tako da mi treba nesto sto cu lako implementirati u vec postojeci kod.
[quote=adioe3]Probaj ovako nesto (ovo je koristeci jQuery, pogledaj jQuery.com):
<select name="drzava" onchange="if(this.value=='USA'){ $('#state').show(); }">...</select>
<select name="state" id="state">...</select>
[/quote]
hm. ovo mi ba nesto prejednostavno…
[/code]
Ovo k'o biva radi, tj. dobijam drop down menu za USA i CAN, a text field za "ostalo", ali kad submit print_r() mi ne pokazuje ama bas nista?!?!?!?
@afan: toplo preporucujem da proucis jQuery. A sto se tice sakrivanja stvari, cesce vidim da se koristi display: none; u CSSu umjesto visibility. Nisam 100% siguran sta je razlika al jedna google pretraga sigurno drzi odgovor
u display:none, svi elementi su “jedan preko drugog”, a u slucaju neke direktive tipa “display:block” visibility ostavlja prostor gdje inace stoji element, ovako se na istoj poziciji prikazuju ovisno o JS selekciji