Dist-Upgrade sa CD-a

Moze li se uraditi dist-upgrade sa Ubuntu 6.06 na Ubuntu 6.10 sa CD-a, tj da ne moram skidati sve potrebne pakete sa net-a jer imam dial-up (naravno pod uslovom da nabavim CD novog Ubuntu-a 6.10)??

Iz perspektive Debian korisnika, ne bi trebalo biti problema.
Uradi apt-cdrom add naredbu i
otkomentiraju linije u /etc/apt/sources.list koje imaju veze sa Ubuntu 6.06 izdanjem.
uradi apt-get update i onda dist-upgrade. To bi trebalo da bude to. Ali i obrati paznju na Ubuntu stranicama o savjetima prilikom upgrade-a. One u najvjerovatniju smjestenu u Release Notes-u za 6.10 izdanje.

Da, i samo pazi na CD, treba ti alternative install koji sadrži deb pakete, obični LiveCD ima sve zapakovano u squashfs fajl. Evo link: ubuntu-6.10-alternate-i386.iso.

čini mi se da je ove godine bilo problema sa upgrade-om… tj. .6.06->6.10, po meni, bolja varijanata je fresh install 6.10

Nema problema ako pratiš njihove (Ubuntu) upute vezane za upgrade. Problemi su bili dok se nisu ustanovili, dok nisu pale prve zrtve, kasnije se sve dokumentovalo. Such is life in the world of Free Software.
http://www.duggmirror.com/linux_unix/Ubuntu_Edgy_Eft_Ugrade_Common_Problems_and_with_their_Solutions/

Hvala svima na pomoci, ali je li neophodan taj alternate CD.Imam dial-up - dovoljno to da kazem. Znaci ako nabavim Ubuntu 6.10,recimo narucim CD od ULK-a, ne mogu uraditi upgrade vec samo clean install??
Ne bi mi bio prvi put da radim clean install bilo Win-a ili Ubuntu linuxa ali vec mi je dosadilo, sad radim bekap sa Ghostom ili Acronisom.

Hvala

Sa Ubuntu Install CD-om mislim da možeš uraditi nadogradnju (upgrade) bez problema. Ne treba ti nikakav poseban “upgrade” CD. Dakle, ne Live CD, nego Install CD.