Distro centar

Gledao sam sada nešto ovaj distro centar na stranici. Određen broj distribucija je zastario a imamo novije (Knoppix, stoji 3.9 imamo 5.0), zatim mnoge distribucije fale (Xubuntu, OpenBSD, NetBSD, PCLinuxOS, Gentoo, Mepis, Fedora Core) itd. Mogu updateovati što treba, samo mi dajte pristup.

Amare, nije stvar u updatovanju stranice… spisak distribucija je u bazi i sad imamo vrlo fin web interfejs za ažuriranje. Problem je što sve te distribucije treba imati na jednom mjestu, organizovati distribuiranje itd. Konkretno ja sad nemam dovoljno velik disk da sve to držim na njemu :slight_smile: Kad sam ti rekao šta treba da bi se organizovao distro-centar ti si odmah odustao.

Za Knoppix kaže Alen da 4.x i 5.0 ne valjaju ništa, a ja ću staviti pa vidjećemo… osim toga novi Knoppix je na DVDu a neki ljudi još nemaju DVD čitača. Fedora ima (pogledaj malo pažljivije).

U svakom slučaju treba napraviti izbor, da sad nabacimo sve moguće i nemoguće distribucije ljudi se ne bi mogli snaći u tome.

btw imao knoppix 4.0 CD radio super kod mene, probao 5.0 DVD, sve ok, malo novije stvari KDE etc…

Treba napraviti i nešto tipa razmjena distribucija, gdje se korisnici foruma mogu registrovati i unijeti distribucije koje mijenjaju (od starijih do novijih). Dakle, čisto korisnički distro centar koji će pomoći da se korisnici Linuxu samostalno uvežu… i kopiraju jedni drugima distribucije.

Razumijem da je problem napraviti distro centar na nivou BiH, nema se vremena, ili još bolje, živaca da se svakodnevno radi sa Poštom, hajde onda da napravimo samo distro centar za Sarajevo te da pomognemo ljudima u drugim gradovima da naprave svoj distro centar. Mislim da je tako efikasnije i bolje. I naravno, da preuzimanje naručenih distribucija ide isključivo pouzećem.