Dlink dsl524t

Pozdrav, imam problem da podesim ovaj router da se kaci pppoe na bihnet adsl.
Kada ga podesim da radi u bridge modeu sve radi ok, ali kad stavim pppoe, ispisuje poruku waiting for response… i nista se ne desava.

Podesavao sam: VPI: 8
VCI: 35
Virtual Circuit: Enabled
WAN Setting: PPPoE/PPPoA
Authentication type: auto
connection type: PPPoE LLC
MTU: 1460
MRU: 1492
default route i NAT: enabled
firewall: pokusavao sam i enable i disable…
ATM
Service Category: UBR

Hvala.

Ili slijedece pitanje: Dal se neko sa router/modem/switchem kakav je i ovaj Dlink, uspio napraviti PPPoE koneciju sa routera? Koji je router u pitanju i koje su postavke koje je koristio? Hvala.

Eh, kako mi napokon javise iz BihNet-a navodno D-link je nekompatibilan sa njihovom opremom,
sto je jako cudno. Pa eto da znate…da se ne izradite kao ja… Ne kupujte D-link ako koristite BihNet

ne bih rekao…
ja koristim d-link dsl-504t router evo vec 3 god, i prezadovoljan sam.
Ako stavis na pppoe i uneses podatke onda ne bi trebalo biti nikakvih problema da se konektujes (barem ja nisam prije imao tih problema). Posto mi od prije par mjeseci router radi u bridge modu, ne znam kakva je trenutna situacija sa pppoe modom. Mozda je bihnet nedavno mijenjao opremu pa sad nije kompatibilna sa dlinkovim dsl504 (znam da su nesto petljali na prostoru alipasina, nisam imao interneta zbog NJIHOVE greske 7 dana, naravno naplatice mi to, al to je bitchnet)

kad sam izabrao setup i connection, ostavio sam vecinu defaultno, (nepoznate su mi opcije MTU i MRU, a VCI i VPI su iste kao gore), username i password, poslije toga spasis komande, na nekom drugom tabu u softwareu konfiguracije routera. Nakon par trenutaka sve bi trebalo da radi dobro.

Sto se tice PPPOE konekcije mogu ti reci da je to veoma dobra stvar za one koji ne koriste FreeZonu, a jos pogotovo kad ne bi bilo limmita. Jer router preko DHCPa dodijeli IP klijentima i ako je sa tom konekcijom router konektovan na ISP onda nema nikakvih problema za klijenta da se konektuje na internet. Tako sam ja mogao bez ikakvih problema da se sa linuxom konektujem bez apsolutno ikakvih podesavanja (u operativnom sistemu). Sto se tice winxpa, cim ga instaliras, pokrenes IE i odmah mozes ici bilogdje. Mislim da je to veoma prakticno, cak i kad bi instalirao linux preko neke konzole, zahvaljujuci tome ne bi se morao petljati sa konekcijama i driverima.

AH DA, zaboravio sam. Imas negdje u opcijama, MODE.
Mozes izabrat cini mi se: MMODE, T1 i jos neke druge. Moze biti do toga da ti je problem, mozda je pogresan mod izabran(al onda, zasto bi radio bridge). Kod mene je podeseno na MMODE cini mi se, ako nisi siguran nazovi bitchnet pa ako tamo neko ima pojma o cemu pricas mozda ti pomogne (ili ti samo kaze, idite u start -> Control Panel -> network connections. Ima te li Local area conn…, da, kliknite desni klik na to, da, izaberite disable, da, sada ponovo kliknite desni klik, da, izaberite enable… :roll:?)

a moze i biti da si zaboravio uradit Save Commands, sto bi prouzrokovalo da se sve promjene ne sacuvaju. Ljepota kod PPPOEa na dlinku je ta sto nema druge konekcije osim LAN :smiley: