[code]# (0) Arch Linux
title Arch Linux
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz26 root=/dev/disk/by-uuid/c9a17fd2-f684-4c49-9f4c-40567182b8d9 ro
initrd /boot/kernel26.img
(1) Arch Linux
title Arch Linux Fallback
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz26 root=/dev/disk/by-uuid/c9a17fd2-f684-4c49-9f4c-40567182b8d9 ro
initrd /boot/kernel26-fallback.img
(2) Arch Linux Custom
menuentry “Arch Linux Custom” {
set root=(hd0,1)
linux /boot/vmlinuz-2.6.32 root=/dev/sda2
initrd /boot/kernel-2.6.32.img quiet
}[/code]
Vidis li da su ti unosi (0) i (1) slicni sto se tice sintakse … gledaj sad kako si ti unio (2) ? Primjecujes li neku razliku ?
Trebalo bi biti ovako:
# (2) Arch Linux Custom
title Arch Linux Custom
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.32 root=/dev/disk/by-uuid/c9a17fd2-f684-4c49-9f4c-40567182b8d9 ro
initrd /boot/kernel-2.6.32.img
sa tim sto ti uopste nemas initrd “/boot/kernel-2.6.32.img” file (zakljucujuci po onom sto ti se nalazi u /boot diru)
Hvala, to je to, uspeo sa samo sto ne mogu uci u X potreban je drajver od graficke, Nvidia 9600GT ulogovao sa u konzoli kao root ali nista mi tu nije pomoglo sto sam mislio, nisam se bas najbolje pripremio za ovo…pogledacu sada po netu objasnjenja kako to da odradim.Nadam se da cu i ovde dobiti pomoc ako nesto zapne.Hvala jos jednom.
Nisam i dalje uspeo da startam sistem sa novim Kernelom, moze malo detaljnije oko te graficke…jel izvodljivo koristiti drajver iz generickog Kernela i kako?
Mogu li dobiti jos neke informacije, jeste da su krajnje pocetnicke al mora se i to prebroditi.
Recimo da sam nasao na netu .config fajl koji je konfigurisan jako lepo na gotovo istoj masini kao sto je moja.
Mene sada interesuje sledece, da li je dovoljno da ja taj fajl samo kopiram tj. zamenim postojecim ili su potrebne jos neke izmene…negde?
Znaci prvo sam ja sam kao gore navedeno kompajlirao i kao sto rekoh ne bas sjajno i da li sada mogu samo .config kopirati, da li cu tako dobiti bolje podeseni Kernel?
“gotovo isto” i “isto” nije isto
Fazon u kompajliranju kernela je da ga sredis bas za svoju masinu i svoje potrebe i da izbacis tonu gluposti koje ti ne trebaju ali naravno i da dodas one stvari koje su krucijalne. To sto je neko slozio kako njemu odgovara, ne znaci da ce i tebi pa makar imali identicne masine…
To mi je jasno ja bi recimo dodao moj odeljak za CPU, i eventualno jos po nesto.Da li je .config fajl taj fajl koji daje velicinu i sve ostalo sto je potrebno Kernelu ili ima jos nekih bitnih fajlova za Kernel?
.config sadrzi konfiguraciju kernela. Kad budes sebi pravio stavices drugo ime a onda kasnije preimenovati radi backupa radne verzije… blabla
Evo ti jedan link pa procitaj a imas i tonu slicnih… just fkn google it http://alien.slackbook.org/dokuwiki/doku.php?id=linux:kernelbuilding&s (alienbob to radi iz Xa, ali ja to nikad nisam probao nego mi je ovaj link bio prvi “pod rukom”)
btw.
Odvoji malo vremena, procitaj o konfiguraciji kernela, i furaj redom dok ne setujes konfiguraciju koja ima sve a nema ono sto ti ne treba